Dessert recepten

Aardbeien scones met witte chocolade recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 8 stuks

Ingredienten

250 gr volkorenmeel

1 el bakpoeder

75 gr kokosolie

150 gr aardbeien

60 gr witte chocolade

1 tl vanillearoma

1 el anijszaad

1 tl zeezout

40 ml warm water

Sharing is caring!

Recept Aardbeien scones met witte chocolade: bereidingswijze


Een zoete traktatie die zich uitstekend leent als ontbijt, lunch maar ook als nagerecht. De Engelsen zijn meesters in het bereiden van scones. Maar deze aardbeien scones met witte chocolade doen niet onder voor de Engelse traditie van ‘scones with cream and jam’. Hurry up and enjoy!, zou ik zeggen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de aardbeien en snijd in stukjes. Smelt de kokosolie in een pannetje of magnetron. Hak de chocolade grof.

Meng meel, bakpoeder, zout, anijszaad en voeg de kokosolie en vanillearoma toe.

Kneed terwijl je het water toevoegt. Meng dan de aardbeien erdoor en kneed nog even flink door, zodat de aardbeien een beetje kapot gaan. Kneed als laatste de chocolade erdoor.

Maak (ongeveer) 8 bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze een beetje plat.

Bak de scones voor 20 minuten.

Serveer de scones warm.

Serveertip: ook lekker met clotted cream, jam en verse aardbeien.

Aardbeienscones met witte chocola

Aardbeienscones met witte chocola

Aantal personen: 8 stuks
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr volkorenmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 75 gr kokosolie
  • 150 gr aardbeien
  • 60 gr witte chocolade
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 el anijszaad
  • 1 tl zeezout
  • 40 ml warm water

Instructies

    Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de aardbeien en snijd in stukjes. Smelt de kokosolie in een pannetje of magnetron. Hak de chocolade grof.

Meng meel, bakpoeder, zout, anijszaad en voeg de kokosolie en vanillearoma toe.

Kneed terwijl je het water toevoegt. Meng dan de aardbeien erdoor en kneed nog even flink door, zodat de aardbeien een beetje kapot gaan. Kneed als laatste de chocolade erdoor.

Maak (ongeveer) 8 bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze een beetje plat.

Bak de scones voor 20 minuten.

Serveer de scones warm.

Serveertip: ook lekker met clotted cream, jam en verse aardbeien.

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage vernieuwt waar Miljuschka elke maand workshops geeft.

Nog meer lekkers