Lunch recepten

Dit recept valt onder

Gebakken tomaat met ei recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

1 ui

250 gram tomaten

halve theelepel gedroogde tijm

6 eieren

scheut olijfolie

zout en peper

Sharing is caring!

Een gerecht hoeft niet altijd ingewikkeld om te maken te zijn. Dit gebakken tomaat met ei recept is daar dan ook echt een perfect voorbeeld van. Het kost je weinig moeite om te bereiden, maar het smaakt gewoonweg heerlijk. En dat met maar een paar simpele ingrediënten. Je kunt dit lekkere ontbijtgerecht zo eten, maar ik vind het ook super lekker om het op geroosterd brood te serveren. Aan jou de keuze!

Recept gebakken ei met tomaat: bereidingswijze

Ik ben altijd dol op dit soort eenvoudige gerechten. En zeker als het aankomt op een snel ontbijt is dit natuurlijk perfect. Ik laat de tomaten hier best een tijdje doorbakken maar dat hoeft natuurlijk niet. Wil je het nog sneller klaarmaken zorg dat dat je de tomaten klein snijd en bak ze eenvoudigweg even kort mee. Op die manier kost het je amper vijf minuten om het ontbijt klaar te maken. Wat geroosterd brood erbij en je bent klaar.

Fan van ei bij je ontbijt? Probeer dan ook eens deze scrambled eggs!

Gebakken ei met tomaat

Gebakken ei met tomaat

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram tomaten
  • halve theelepel gedroogde tijm
  • 6 eieren
  • scheut olijfolie
  • zout en peper

Instructies

    Snij allereerst de ui fijn. Verhit vervolgens een pan op het vuur met de olijfolie en bak hierin met een snufje zout de ui 3 minuten lang. Snij de tomaten in plakken of doormidden afhankelijk van hoe groot ze zijn. Bak vervolgens de tomaten en tijm 5 minuten mee met de ui. Let op: er komt best veel vocht los maar dat hoort zo.

Doe nu de eieren erbij in de pan. Als je in de gaten krijgt dat het aan de randjes gaat stollen, roer alles dan door. Dit herhaal je ongeveer 3 minuten lang. Maak je gebakken tomaat met ei af met een beetje gemalen peper. In principe is het gerecht al lekker genoeg om zo op te eten maar je kunt het ook op geroosterd brood doen.

Nog meer lekkers