Brunch recepten

Gebakken tomaat met ei recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 min.
  • Bereiden 15 min.
  • P Aantal personen 2

Ingredienten

1 ui

250 gram tomaten

halve theelepel gedroogde tijm

6 eieren

scheut olijfolie

zout en peper

Sharing is caring!

Een gerecht hoeft niet altijd ingewikkeld om te maken te zijn. Dit gebakken tomaat met ei recept is daar dan ook echt een perfect voorbeeld van. Het kost je weinig moeite om te bereiden, maar het smaakt gewoonweg heerlijk. En dat met maar een paar simpele ingrediënten. Je kunt deze gebakken tomaat met ui en ei zo eten, maar ik vind het ook super lekker om het op geroosterd brood te serveren. Aan jou de keuze!

Recept gebakken ei met tomaat: bereidingswijze

Gebakken tomaat met ei maak je in een handomdraai met dit recept. Zorg dat je de bovenstaande ingrediënten verzameld hebt en je kunt direct aan de slag.

Snij allereerst de ui fijn. Verhit vervolgens een pan op het vuur met de olijfolie en bak hierin met een snufje zout de ui 3 minuten lang. Snij de tomaten in plakken of doormidden afhankelijk van hoe groot ze zijn. Bak vervolgens de tomaten en tijm 5 minuten mee met de ui. Let op: er komt best veel vocht los maar dat hoort zo.

Doe nu de eieren erbij in de pan. Als je in de gaten krijgt dat het aan de randjes gaat stollen, roer alles dan door. Dit herhaal je ongeveer 3 minuten lang. Maak je gebakken tomaat met ei af met een beetje gemalen peper. In principe is het gerecht al lekker genoeg om zo op te eten maar je kunt het ook op geroosterd brood doen.

Nog meer lekkers