Nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen

Nasi goreng van bloemkoolrijst

Die veelzijdige bloemkool! Ik vind het persoonlijk grappig dat je met bloemkool zo ontzettend veel verschillende dingen kunt doen. Neem nu deze lekkere nasi goreng. Zoals jullie weten ben ik gek op nasi goreng en maak ik het graag en vaak.

Door de gewone rijst te vervangen voor bloemkoolrijst, is deze maaltijd extra voedzaam en gezond. De hoeveelheden zijn ruim, dus afhankelijk van hoeveel je eet, kun je hier zelfs met drie personen van eten.

Met garnalen en kip

De nasi goreng van bloemkoolrijst maak ik graag met kip en met garnalen. Dat is overigens optioneel. Als jij niet van garnalen houdt dan laat je die weg. Hetzelfde geldt voor de kip.

Je kunt er ook nog heel makkelijk een vegetarische versie van maken. In dat geval laat je de kip en de garnalen weg en je maakt een omelet van 3-4 eieren die je serveert bij de nasi goreng van bloemkoolrijst.

Ook met de groentes die in dit gerecht zitten kun je variëren. Vervang de sperziebonen bijvoorbeeld een keer door gebakken courgette. Of blancheer broccoliroosjes die je door de nasi goreng van bloemkoolrijst doet. De mogelijkheden zijn eindeloos!

nasi goreng van bloemkoolrijst

Nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen

4.46 van 22 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
Porties 2 portie(s)
Calorieën 517 kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gr bloemkoolrijst
  • 300 gr kipfilet in stukjes
  • 200 gr roze garnalen
  • 200 gr sperziebonen schoongemaakt in stukjes
  • 75 gr tauge
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook gepureerd
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 tl currypasta
  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd, gesnipperd
  • 1 el olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Zet een pannetje op met water en kook hierin de sperziebonen kort tot beetgaar. Giet af en zet apart.
  • Verhit een hapjespan, wok of grote koekenpan met de olie en bak hierin eerst de ui aan tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe, de rode peper en de currypasta en bak dit even mee. Voeg nu de kipfilet toe en bak deze goudbruin en gaar.
  • Voeg als laatste de sperziebonen en de bloemkoolrijst toe en bak het geheel even goed om tot heet. De bloemkoolrijst heeft niet lang nodig. Bak dit dan ook niet te lang! Doe als laatste de garnalen erdoor om deze even mee te verwarmen.
  • Serveer de nasi met de bosuitjes eroverheen gestrooid.
  • Ook lekker met een dun gebakken omelet in reepjes gesneden.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 517kcalKoolhydraten: 38gProteine: 62gVet: 14gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 348mgNatrium: 1051mgKalium: 1947mgVezels: 11gSuiker: 20gVitamine A: 2594IUVitamine C: 187mgCalcium: 309mgIJzer: 6mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.