Bijgerecht recepten

Groene salsa met avocado en tomatillos

Samenvatting

  • Bereiden 10 minuten

Ingredienten

3 tomatillos, vers of uit blik

2 serrano pepers of jalapeno, gehakt

1/2 bosje verse koriander, gehakt

2 el gesnipperde ui

1 avocado, geprakt

80 ml water

zout naar smaak

Sharing is caring!

Deze heerlijke groene salsa met avocado en tomatillos is perfect om te eten bij een lekkere kom met nachos. De tomatillos zijn eigenlijk groene tomaten. En hoewel een ‘gewone’ groene tomaat giftig is kun je deze prima eten.

Vers zijn ze hier niet echt makkelijk te krijgen maar in blik daarentegen wel. Die vind je vaak in het schap van de toko bij de Mexicaanse producten. Altijd gek dat er een Mexicaans schap is in de toko, maar dat is wel zo. Goed om te weten ook als je deze lekkere groene salsa wilt maken.

Bereidingswijze groene salsa recept

Het enige dat je nodig hebt voor het maken van deze groene salsa is een blender en een mes om alle ingredienten wat kleiner te snijden.

Is de salsa te dik naar je smaak dan kun je er nog wat extra water aan toe voegen maar een beetje chunky mag het best zijn. Ik gebruik dit recept echt overal en nergens voor; het is zo makkelijk en echt heel erg lekker fris en zurig door de tomatillos. De moeite waard om eens te proberen dus.

Groene salsa met avocado

Groene salsa met tomatillos en avocado

Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 3 tomatillos, vers of uit blik
  • 2 serrano pepers of jalapeno, gehakt
  • 1/2 bosje verse koriander, gehakt
  • 2 el gesnipperde ui
  • 1 avocado, geprakt
  • 80 ml water
  • zout naar smaak

Instructies

  1. Doe de tomatillos in een blender met de gehakte ui, de serrano pepers en het water. Draai dit tot een grove saus
  2. Voeg de koriander toe en de geprakte avocado. Draai eventueel glad of laat het grof.
  3. Voeg zout naar smaak toe.

Nog meer lekkers