Nog maar even en dan is het alweer kerst. Dat is toch niet normaal! Twee keer met je ogen knipperen en er is alweer een jaar voorbij. Maar wel een jaar waarin iedere week weer veel lekkere gerechten op tafel staan. Tijd voor een nieuw weekmenu dus! Verrassende, smaakmakende en tóch makkelijke gerechten staan deze week centraal. Perfect om eventuele restjes mee op te maken én blije gezichten aan tafel te zien. Smakelijk!
Maandag – Quiche met ham en doperwten
Hartige taart vind ik een van de fijnste manieren om restjes groente op te maken. Neem nu deze quiche met ham. Ik doe er in dit geval doperwten in, maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld restjes prei (wel even voorbakken in dat geval) of wat overgebleven courgette. Heb je restjes kip over verwerk het dan ook hierin.
Hier vind je het recept voor deze quiche met ham en doperwten.
Dinsdag – Kip fajita traybake met soft taco’s
Het is weer dinsdag, dus vond ik het wel weer eens tijd voor een lekkere taco tuesday! Haal met deze kip fajita traybake met soft taco’s de smaken en geuren van de Mexicaanse keuken in huis. Geeft instant kleur aan de druilerige dinsdag. Of elke andere dan, want dan smaken ze overigens ook erg goed.
Hier vind je het recept voor deze kip fajita traybake met soft taco’s.
Woensdag – Oud-Hollandse gehaktballen
Oud-Hollandse gehaktballen: je kan me er bijna voor wakker maken. Zelf ballen draaien van gehakt is een heerlijk zen-karweitje om te doen – dan denk ik eventjes aan he-le-maal niets. Ook leuk om kinderen of partners mee te laten helpen! Heerlijk in combinatie met andijviestamppot.
Hier vind je het recept voor deze oud-Hollandse gehaktballen.
Donderdag – Pastinaaksoep met paddenstoelen
Pastinaaksoep: een lekker makkelijke soep die perfect voor de feestdagen. Lekker met uitgebakken paddenstoeltjes! Je kunt alvast oefenen voor het kerstdiner, maar deze soep is uiteraard elke dag te eten. Lekker romig, en je kunt ‘m van te voren klaar maken. Hoe easy is dat.
Hier vind je het recept voor deze pastinaaksoep met paddenstoelen.
Vrijdag – Broodje shoarma
Ik kan écht genieten van een goed broodje shoarma! Ik haal die dan graag bij een goede shoarmatent, maar ik maak dit broodje ook regelmatig thuis; perfect voor na de vrijmibo, als je het mij vraagt. Omdat een traditionele shoarma thuis maken niet echt heel makkelijk is, maak ik daar graag een makkelijke – gezondere! – variant op.
Hier vind je het recept voor dit broodje shoarma.
Zaterdag – Brisket (langzaam gegaard rundvlees)
Altijd al willen weten hoe je traditionele (Joodse) brisket maakt? Vandaag is het tijd voor mijn favoriete recept van dit langzaam gegaarde rundvlees.
Brisket is rundvlees uit de borst van de rund. Dat deel bevat veel pezen en spieren, waardoor het wat taai kan zijn. Door middel van slow-cooking krijgt je vlees echter de perfect malsheid. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan is dit gerecht echt verrukkelijk! De ideale zaterdagbesteding…
Hier vind je het recept voor deze brisket.
Zondag – Mijn favoriete brownies
Zondag, bakdag! En deze dag ga ik voor brownies. Natuurlijk zijn er vele varianten op deze klassieker, maar ik geef je hier een van mijn favorieten die een lekkere fudgy brownie oplevert. Uiteraard wel met een krokant laagje.
Natuurlijk kun je variatie aanbrengen met de noten. Roer ze erdoor, strooi ze erover of breek er wat Oreo-koekjes doorheen. Het kan allemaal!
Hier vind je het recept voor mijn favoriete brownies.