Makkelijk weekmenu voor week 20

Categories: Receptbundels

Ontbreekt het je aan inspiratie en heb je even geen idee wat je wil eten? Geen paniek! Met dit heerlijke weekmenu hoef jij je over het eten niet meer druk te maken, want dat heb ik al voor je gedaan. Ik heb weer een fijn gevarieerd weekmenu voor je klaar staan. Geniet ervan.

Maandag – Shakshuka met zoete aardappel en geroosterde tomaatjes

Shakshuka met zoete aardappel en geroosterde tomaatjes

Steel de show tijdens een verlaat ontbijt, uitgebreide lunch of een lekkere snelle avondhap met dit makkelijke maar overheerlijke recept voor shakshuka.

Hier vind je het recept voor de shakshuka met zoete aardappel en geroosterde tomaatjes.

Dinsdag – Venkel-preisoep

venkelsoep 2

Soep is altijd een goed idee! Deze heerlijke venkel-preisoep staat in een handomdraai op tafel en is ook nog eens supergezond. Lekker met croutons en verse kruiden. 

Hier vind je het recept voor deze venkelsoep.

Woensdag – Koreaanse kimchi-pannenkoekjes met lente-ui

Koreaanse kimchi pannenkoekjes met lente-ui

Laat je verrassen door de friszure smaak van deze kimchi-pannenkoekjes. De toevoeging van kimchi en lente-ui aan het beslag maakt ze een welkome afwisseling op je “normale” pannenkoekenrecept.

Hier vind je het recept voor de Koreaanse kimchi-pannenkoekjes met lente-ui

Donderdag – Bobotie met rundergehakt, ricotta en snijbonen

Bobotie met rundergehakt, ricotta en snijbonen

Deze Zuid-Afrikaanse ovenschotel wordt gemaakt van gehakt, snijbonen, ricotta, specerijen, ei, melk een vleugje kurkuma. Je kunt dit gerecht heel goed van te voren maken, hoef je het ‘s avonds alleen nog maar in de oven te schuiven. Makkelijk toch?

Hier vind je het recept voor de bobotie met rundergehakt, ricotta en snijbonen.

Vrijdag – Gevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwten

Gevulde paprika

Als dit geen feestje op je bord is dan weet ik het ook niet meer. Deze gevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwten zijn lekker vullend en super-smaakvol. Daarnaast kun je het recept heel simpel naar eigen smaak aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van feta of geitenkaas.

Hier vind je het recept voor de gevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwten.

Zaterdag – Sandwiches met zelfgemaakte kipsalade

Sandwiches met zelfgemaakte kipsalade

Weekenden zijn perfect om extra uit te pakken met de lunch. Deze sandwich met zelfgemaakte kipsalade heeft een frisse crunch door de toevoeging van bleekselderij en staat ook nog eens in een handomdraai op tafel. Serveer op je favoriete boterham, tijdens een picknick, of gewoon thuis in de tuin.

Hier vind je het recept voor de sandwiches met zelfgemaakte kipsalade.

Zondag – Butterscotch bake met vanillevla

 

Butterscotch bake met vanillevla

Deze butterscotch bake met vanillevla is de perfecte combinatie van smaken die zo intens bevredigend is. Bovendien is het recept eenvoudig, betaalbaar en heb je er geen moeilijke ingrediënten voor nodig.

Hier vind je het recept voor de butterscotch bake met vanillevla.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.