Tosti met brie, druiven en avocado

15 minuten

Sandwich time!

Dat ik niet de enige ben die dol is op een goede boterham als lunch blijkt wel uit de populariteit van de recepten voor de klassieke club sandwich en het recept voor de zalm club sandwich.

Behalve die twee toppers vind ik een “gewone” tosti op zijn tijd ook heerlijk. En deze tosti met brie en druiven is zonder meer een van mijn favorieten.

Tosti met brie en druiven

Het klinkt misschien als een aparte combinatie, maar het romige van de brie en de avocado gaat heerlijk samen met het knapperige van de toast en het zoete van de druiven. Wil je het nog completer maken, probeer dan ook eens wat pecannootjes tussen deze tosti met brie te doen.

Tosti met brie en druiven

Tosti met brie en druiven

Tosti met brie en druiven

5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 sneetjes lekker brood
  • 1 avocado pit en schil verwijderd, in schijfjes
  • 10-15 druiven zonder pit
  • 100 gr rijpe brie in plakken

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm je tostiijzer voor terwijl je de sandwiches belegd.
  • Begin met de plakken brie en verdeel die over twee boterhammen. Hierop komen de schijfjes avocado.
  • Daarop komen de druiven. Dit gaat het makkelijkste als je de druiven doorsnijdt.
  • Smeer eventueel de buitenkant van de sandwiches in met wat boter. Dit hoeft echter niet.
  • Rooster in je tosti-ijzer voor ongeveer 5-8 minuten of tot goudbruin aan alle kanten en de brie mooi gesmolten is.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.