Tosti met brie, druiven en avocado
15 minuten
Sandwich time!
Dat ik niet de enige ben die dol is op een goede boterham als lunch blijkt wel uit de populariteit van de recepten voor de klassieke club sandwich en het recept voor de zalm club sandwich.
Behalve die twee toppers vind ik een “gewone” tosti op zijn tijd ook heerlijk. En deze tosti met brie en druiven is zonder meer een van mijn favorieten.
Tosti met brie en druiven
Het klinkt misschien als een aparte combinatie, maar het romige van de brie en de avocado gaat heerlijk samen met het knapperige van de toast en het zoete van de druiven. Wil je het nog completer maken, probeer dan ook eens wat pecannootjes tussen deze tosti met brie te doen.
Tosti met brie en druiven
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 sneetjes lekker brood
- 1 avocado pit en schil verwijderd, in schijfjes
- 10-15 druiven zonder pit
- 100 gr rijpe brie in plakken
Instructies
Instructies
- Verwarm je tostiijzer voor terwijl je de sandwiches belegd.
- Begin met de plakken brie en verdeel die over twee boterhammen. Hierop komen de schijfjes avocado.
- Daarop komen de druiven. Dit gaat het makkelijkste als je de druiven doorsnijdt.
- Smeer eventueel de buitenkant van de sandwiches in met wat boter. Dit hoeft echter niet.
- Rooster in je tosti-ijzer voor ongeveer 5-8 minuten of tot goudbruin aan alle kanten en de brie mooi gesmolten is.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.