Lunch recepten

Dit recept valt onder

Prinsessen pannenkoeken recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Aantal personen 10 pannenkoeken

Ingredienten

250 gram volkorenbloem

2 eieren

400 ml melk

100 ml bietensap

snufje zout

boter om in te bakken

Sharing is caring!

Waarom ik deze pannenkoeken prinsessen pannenkoeken noem? Vanwege de roze kleur natuurlijk. Die kleur creëer je door wat bietensap aan je pannenkoekenbeslag toe te voegen. De kinderen gaan het vast geweldig vinden om deze kleurrijke versnaperingen te kunnen eten. De pannenkoeken zijn wat mij betreft heerlijk met zachte geitenkaas, gehakte cashewnoten en koriander. Maar voor de prinsesjes onder ons is het vaak al genoeg om er lekker poedersuiker op te doen. En zeg nou zelf: de prinses bepaalt het uiteindelijk toch ook meestal?

Recept prinsessen pannenkoeken: bereidingswijze

Wil je zelf ook voor je kinderen (of gewoon voor jezelf) deze prinsessen pannenkoeken maken? Volg dan het onderstaande recept. Makkelijker wordt het niet!

Probeer ook eens deze lekkere ricotta pannenkoekjes

Prinsessenpannenkoekjes

Prinsessenpannenkoekjes

Aantal personen: 10 pannenkoeken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram volkorenbloem
  • 2 eieren
  • 400 ml melk
  • 100 ml bietensap
  • snufje zout
  • boter om in te bakken

Instructies

    Doe allereerst de bloem, de ei, de melk, het bietensap en het zout in een kom. Meng alles met de garde. Nu ga je de boter in de pan smelten en schenk je daarna het beslag in de pan. Draai ze om wanneer ze aan de randjes hard zijn geworden.

Bak de prinsessen pannenkoeken stuk voor stuk, totdat je een hele stapel hebt. Moet jij eens kijken naar de ogen van je kids als ze de roze pannenkoekjes op tafel zien staan!

Nog meer lekkers