Japanse omelet recept
Soms doe je je uiterste best om een zo uitgebalanceerd mogelijk gerecht samen te stellen met de meest lekkere ingrediënten. En soms doe je eigenlijk gewoon maar wat. Dit Japanse omelet recept is daar echt een goed voorbeeld van. Ik zou het misschien beter een lucky shot omelet kunnen noemen, want het is ontstaan uit een behoeft naar iets totaal anders. Tja, het is toch ook niet normaal als je om 6 uur in de ochtend ineens zin krijgt in sushi? Gelukkig kon deze Japanse omelet de sushi craving en smaakcombo die ik op dat moment zocht bevredigen.
Recept Japanse omelet: bereidingswijze
Denk je dat een Japanse omelet met zalm ook echt iets voor jou is om te maken en te eten? Volg dan de stappen uit het onderstaande recept.
Japanse omelet recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- Olie
- 1 groene peper
- 1 sjalotje
- 1 knoflookteen
- Gember
- Japanse azijn
- 200 gram gerookte zalm
- 4 eieren
- 50 ml melk
- Zout en peper
- Nori vel zeewier
Instructies
Instructies
- Om te beginnen verhit je een pan met een scheutje olie er in. Snij vervolgens de sjalot fijn en bak deze met wat zout en peper. Snij nu ook de groene peper en de knoflook en voeg het bij de sjalot in de pan. Rasp er nog een beetje gember overheen. Maar pas op dat je dat niet te veel doet, want anders gaat de gember overheersen. Blus het geheel af met de azijn.
- Nu is het tijd voor de vis dus doe de zalm in de pan. Kluts daarna de eieren met de melk los en giet het mengsel over de zalm heen. Vouw het nori vel vervolgens meerdere keren en knip het boven de pan in sliertjes. Nu dek je de pan af met aluminiumfolie en laat je je Japanse omelet-sushi-creatie op een laag vuur nog ongeveer 4 minuten garen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.