Broodje geitenkaas met vijgen

10 minuten

Wist je dat lekker eten lang niet altijd ingewikkeld om te maken hoeft te zijn? Soms is de eenvoud van een gerecht juist het sterke punt ervan. Dit broodje geitenkaas is daar een perfect voorbeeld van. Zelfs als je helemaal niet zo’n keukenwonder bent, gaat dit broodje maken je vast en zeker makkelijk af. Je hebt het in een paar minuten klaar zodat je er ook nog eens snel van kunt genieten. Lekker om te eten als lunchgerecht bijvoorbeeld!

Recept broodje geitenkaas met vijgen: bereidingswijze

Makkelijker dan dit wordt het echt niet. Dit broodje geitenkaas met vijgen heb je gewoon supersnel op tafel staan. En lekker dat het is! Ga ook aan de slag met het bereiden van dit heerlijke broodje. Volg daarvoor de volgende stappen.

Je begint bij dit broodje geitenkaas recept met het verwarmen van een pan op het vuur. Als de pan warm is, draai je het vuur laag. Smeer nu de onderkant van de boterhammen in met boter. Verspreid de geitenkaas over de bovenkant van de boterhammen en laat dit geheel 3 minuten zachtjes bakken. Verdeel vervolgens de vijg eroverheen. Doe de deksel op de pan en laat het nog 1 minuut op het vuur staan.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is het broodje geitenkaas op smaak brengen met peper en zout. Geniet er van!

Broodje geitenkaas recept

Broodje geitenkaas recept

Broodje geitenkaas recept

4.50 van 2 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Brood
Porties 1 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 goede boterhammen
  • 1 eetlepel boter
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • 2 vijgen in plakjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

Instructies

  • Je begint bij dit broodje geitenkaas recept met het verwarmen van een pan op het vuur. Als de pan warm is, draai je het vuur laag. Smeer nu de onderkant van de boterhammen in met boter. Verspreid de geitenkaas over de bovenkant van de boterhammen en laat dit geheel 3 minuten zachtjes bakken. Verdeel vervolgens de vijg eroverheen. Doe de deksel op de pan en laat het nog 1 minuut op het vuur staan.
  • Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de broodjes geitenkaas op smaak brengen met peper en zout.
  • Geniet er van!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.