Koffie kruidkoek met noten en rozijnen

Koffie kruidkoek

Er zijn maar weinig smaken die zo goed bij elkaar passen als koffie en cake. Koffie en kruidkoek in dit geval. Ik maakte de kruidkoek met goede kwaliteit koffie; door de smaak van de sterke koffie in de cake krijg je een geweldige kruidkoek.

Eentje die uitstekend combineert met de smaken van dit seizoen. Lekker veel specerijen, nootjes en natuurlijk de koffie. Hoe je het maakt check je met het recept hieronder!

koffie kruidkoek

koffie kruidkoek

Koffie kruidkoek

4.03 van 44 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Hollandse keuken
Porties 10 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 200 gr rozijnen
  • 1 tl baking soda
  • 250 ml sterke koffie
  • 50 gr boter
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr walnoten grof gehakt
  • 50 gr hazelnoten grof gehakt
  • 3 tl koekkruiden
  • ¼ tl zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Vet een rechthoekig cakeblik van 20 x 30 cm in en bekleed deze met bakpapier. Heb je die niet dan kun je ook een gewoon cakeblik van 25 cm gebruiken.
  • Doe de rozijnen in een kom en strooi hier de baking soda overheen. Giet de koffie over de rozijnen heen. Laat dit ongeveer 5 minuten staan.
  • In een andere kom meng je de boter, suiker en het ei. Klop dit door tot het goed gemengd is. Roer de vanille erdoor.
  • In een andere kom meng je de beide bloemsoorten, de koekkruiden en het zout. Voeg dit toe aan je botermengsel en roer het goed door.
  • Voeg als laatste de noten en je rozijnen-koffiemengsel toe. Roer goed door en giet over je cakevorm.
  • Zet in de voorverwarmde oven voor 35 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Gebruik je een gewoon cakeblik hou dan rekening met een langere baktijd. Hou ongeveer 45 minuten aan. Maar check het altijd met een houten prikker. Laat de cake 5 minuten staan voor je hem uit het blik tilt met het bakpapier.
  • Laat goed afkoelen voor je hem aansnijdt!
  • Geniet met een lekker kopje koffie.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.