Supersnelle pindakaaskoeken

25 minuten

Pindakaaskoeken met drie ingredienten

De kokosmakronen met slechts twee ingrediënten waren zo’n succes gisteren dat ik de pindakaaskoeken er maar meteen achteraan doe. Want ik had het geroepen en vervolgens kreeg ik veeeel vragen over het recept. Dus vandaar het lekkere recept voor pindakaaskoeken met slechts drie ingrediënten!

Eerst even een opmerking over het soort pindakaas dat je gebruikt. Er zijn natuurlijk heel veel soorten en elke soort pindakaas zal een ander effect geven. Pindakaas met nootjes is wat steviger. Ik gebruikte voor deze koekjes Calvee pindakaas zonder nootjes. Dat liep iets uit waardoor de koeken wat groter werden. Ik kan me voorstellen dat de pindakaaskoeken niet of minder uitlopen met pindakaas met nootjes. Het is even uitproberen als je een andere pindakaas hebt.

Suiker

De hoeveelheid suiker is veel. Maar de pindakaaskoeken zijn uiteindelijk heel erg lekker. ;) Minder suiker gebruiken zou kunnen maar de kans is dan vrij groot dat je koeken helemaal uit gaan lopen. De suiker zorgt ook voor de stevigheid van de koeken. Dus voor je gezondheid moet je deze pindakaaskoeken natuurlijk niet maken…

Pindakaaskoeken

Supersnelle pindakaaskoeken

4.66 van 66 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 225 gr suiker
  • 225 gr pindakaas
  • 1 ei

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • In een grote kom meng je alledrie de ingredienten bij elkaar tot een glad geheel.
  • Met een eetlepel schep je vervolgens 2 eetlepels deeg eruit en hier draai je een bal van. Het is flink plakkerig, dus het helpt als je een beetje olie op je handen doet. Dat rolt makkelijker.
  • Leg de koekjes niet te dicht op elkaar want het loopt wel nog iets uit.
  • Duw de bal met een vork een beetje plat en herhaal dat kruiselings zodat je een patroon op je koekje krijgt.
  • Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Net uit de oven lijken ze nog wat zacht maar ze harden snel uit.

Notities

Bewaar in een luchtdichte trommel tot drie dagen

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.