Kerstkrans van cupcakes

55 minuten

Kerstkrans van cupcakes

Hoe leuk en lekker kerstig zien deze cupcakes eruit? Sowieso gaat kerst heel goed samen met het maken van cupcakes. En door de rode en groene kleuren ziet het er meteen uit als kerst.

Qua versiering kun je met deze cupcakes natuurlijk helemaal los gaan. Ik koos dit keer voor een groene botercreme en rode en groene fondant op de andere cupcakes. Nu kun je er voor kiezen om kerstboompjes erop te maken maar het kan van alles zijn natuurlijk.

En hou je niet van fondant dan kun je jouw kerstkrans natuurlijk ook maken met rode én groene botercreme. De afwisseling van groen en rood is wel erg leuk dus dat zou ik persoonlijk wel willen adviseren.

Steek ze in een echte kerstkrans

Het serveren van de kerstkrans van cupcakes kun je doen op een grote schaal of je kunt ervoor kiezen om de cupcakes in een echte krans te steken. Gebruik hiervoor grote prikkers en steek de cupcakes in het groen. Dat ziet er nog feestelijker uit en je gasten kunnen de cupcakes dan gewoon eruit plukken.

Check alle kerstrecepten hier.

kerstkranstaart

Kerstkrans van cupcakes

Kerstmis en cupcakes: die twee gaan perfect samen in dit recept voor een kerstkrans van cupcakes. Ze smaken heerlijk en decoratief doet zo’n krans het ook echt geweldig op tafel. Door de rode en groene kleuren heb je direct de kerstsfeer te pakken in huis. Helaas is de krans bij ons thuis altijd snel verdwenen, maar dat komt omdat de cupcakes zo enorm lekker zijn!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Kerst
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Voor de red velvet cupcakes:

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • 6 eetlepels gepureerde gekookte rode bieten of 1 eetlepel rode kleurstof
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • snufje zout
  • 6 groene baking cups
  • 6 rode baking cups

Voor de groene botercrème:

  • 400 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepel melk
  • 2 theelepel groene kleurenvloeistof

Voor de finishing touch:

  • rode en groene fondant
  • eetbare gouden sterren

Instructies
 

  • Deze kerstkrans van cupcakes bestaat uit drie onderdelen: de cupcakes, de botercrème en de finishing touch. Ik heb per onderdeel de ingrediënten benoemd en hieronder zie je precies hoe je elk onderdeel van deze kerstkrans van cupcakes moet maken.
  • We beginnen met het maken van de red velvet cupcakes. Mix eerst de boter romig en luchtig met de mixer op een middelhoge snelheid. Voeg daarna de suiker toe en mix het tot een glad en smeuïg geheel. Doe dit op de maximale stand. Nu ga je een voor een de eieren toevoegen. Voeg daarna de bietenpuree (of de rode kleurstof), de room, de vanille en het citroensap toe.
  • Mix alles even kort door met de mixer en voeg daarna de cacao, het bakmeel en het zout toe. Mix nog even door met de mixer op middelhoge snelheid zodat je een glad beslag krijgt. Nu kun je de bakvormpjes tot 2/3 vullen en de cupcakes ongeveer 20-25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 170 graden. Laat daarna de cupcakes goed afkoelen op een rekje.
  • Nu kun je aan de slag met de groene botercrème. Doe eerst de boter en de helft van de poedersuiker in een kom en mix dit op hoge snelheid, 3 tot 4 minuten lang. Voeg dan langzaam de andere helft van de poedersuiker samen met de melk toe. Mix dit nog eens 4 minuten. Voeg als laatst het vanille-extract en de groene kleurenvloeistof toe.
  • En dan is het al weer tijd voor de finishing touch. Je vult allereerst de spuitzak met de groene frosting en spuit dit in cirkels omhoog zodat je een soort kerstboomgevoel krijgt. Versier de cupcakes met de rode cups met gouden sterren. De andere cups bekleed je met rode fondant en maak je van de groene fondant een kerstboom. Zet deze er op.
  • Nu leg je de cupcakes op een mooie ondergrond in een cirkel, precies alsof het een krans is. En klaar is je cupcake krans!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.