Karamel appeltaart shooters

50 minuten

Karamel appeltaart shooters

Het perfecte snelle kerstdessert heb je met deze appeltaart shooters te pakken! Het eenvoudige recept vind je hier terug.

De pindakaas shooters die ik vorige week deelde waren al meteen een instant succes. Wel was de meest gestelde vraag ‘wat moet ik doen als ik geen pindakaas lust?’ of ‘ik heb een notenallergie wat kan ik gebruiken in plaats van…

Dus daarom vandaag voor jullie deze overheerlijke karamel appeltaart shooters. Zonder noten en zonder pindakaas. Maar wel met lekker veel appel en – als secret ingrediënt – dulce de leche.

Dulce de leche

De dulce de leche voor dit makkelijke kerstdessert kun je kant en klaar kopen in deze tijd van het jaar. Google maar even op dulce de leche kopen en je vindt ongetwijfeld een aantal adresjes. Lukt dat niet dan kun je het ook heel makkelijk zelf maken.

Hiervoor heb je alleen 1 blikje gecondenseerde melk nodig. Zorg dat je een grote pan neemt en dat het blikje hierin helemaal ondergedompeld is. Breng aan de kook en laat het geheel zo’n drie uur rustig koken. Check vooral af en toe of het nog onder water staat. Dat is het enige wat je echt in de gaten moet houden.

Na drie uur haal je het uit het water. Laat afkoelen en als je het openmaakt is de gecondenseerde melk veranderd in een heerlijke dulce de leche! Ik vind het altijd weer een magisch moment.

Maar goed, de appeltaart shooters dus. Ondanks dat er vrij veel slagroom in gaat en roomkaas is het geheel iets minder machtig dan de pindakaas shooters.

Het in de glaasjes doen van de mengsel gaat het mooiste als je het in een spuitzak doet. Dat geeft de mooiste appeltaart shooters. Je kunt het goed van tevoren klaar maken. Wacht alleen met het opspuiten van het laatste slagroomlaagje tot vlak voor serveren. De rest kun je al helemaal klaarmaken!

karamel appeltaart shooters

Karamel appeltaart shooters

4.44 van 62 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert
Keuken Hollandse keuken
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 10 gr boter
  • 125 gr appel in blokjes, zonder schil (ongeveer 1 appel)
  • 120 gr appelmoes
  • 250 ml slagroom
  • 115 gr roomkaas
  • 120 ml dulce de leche
  • 120 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • kaneelpoeder
  • eetbare zilveren balletjes of andere versiering, optioneel

Instructies
 

  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg de appelblokjes toe. Laat onder voortdurend roeren zacht worden. Roer de appelmoes erdoor, doe in een schone kom en zet 20 tot 30 minuten in de koelkast tot het goed is afgekoeld.
  • Sla de 250 ml slagroom stijf.
  • Meng de roomkaas met de dulce de leche tot een gladde massa en spatel de opgeslagen slagroom erdoor.
  • Vul de glaasjes om en om met het roommengsel en de afgekoelde appelsaus, van beiden ongeveer 2 laagjes.
  • Sla de 120 ml slagroom op met een el kristalsuiker en garneer de glaasjes ermee. Maak af met wat kaneelpoeder en de zilveren eetbare balletjes

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.