Kalkoen pot pie – kersthoofdgerecht

55 minuten

Kalkoen pot pie

Stel je hebt voor eerste kerstdag een kalkoen besteld. Dan heb je ongetwijfeld nog wat kalkoen over na de maaltijd. Tenzij je met heel veel mensen bent of een heel klein kalkoentje hebt, maar over het algemeen zijn die vogels zo groot dat je er wat aan over houdt.

Dan is deze kalkoen pot pie een perfecte maaltijd voor de tweede kerstdag. Het is makkelijk om te maken, en heerlijk!

Hartige taart met kalkoen

Pot pie is natuurlijk een Engelse benaming. Want de Engelsen hebben de pie tot grote hoogte gebracht met hun heerlijke creaties. Dit is een eenvoudige versie daarvan.

Om het te maken gebruik ik kant- en klaar taartdeeg van de rol. Je hebt er twee nodig. Met de eerste beleg je de onderkant en de tweede gebruik je voor de bovenkant.

Handig ook om een wat bredere ovenschaal te gebruiken hiervoor zodat je genoeg oppervlakte hebt. Dit is overigens geen pie waar je stukken van kunt snijden dus houd daar rekening mee. Wil je de vulling wat steviger gebruik dan meer bloem tot je een ragoutachtige substantie hebt.

Voor alle kerstrecepten kijkt je hier.

kalkoen pot pie

Kalkoen pot pie – kersthoofdgerecht

5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Engelse keuken
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 2 stuks deeg voor hartige taart Tante Fanny
  • 80 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl peper
  • 400 ml kippenbouillon
  • 120 ml melk
  • 200 gr gare kalkoenfilet in stukjes
  • 125 gr doperwten diepvries
  • 1 rode paprika in blokjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200˚C
  • Smelt de boter en fruit de ui zachtjes aan. Roer bloem, peper en zout erdoor tot een gladde massa. Roer melk en bouillon er in delen doorheen, zorg dat het goed opgenomen wordt.
  • Roer de paprika, doperwten en kalkoenfilet erdoor en haal van het vuur.
  • bekleed een taartvorm met deeg en leg de vulling erop. Leg de tweede plak deeg erop en vouw de randjes mooi dicht. Maak een paar gaatjes in de bovenkant van het deeg zodat stoom er uit kan (eventueel met een speciale stoomfluit)
  • Bak 20 minuten in de oven, leg er aluminiumfolie over en bak nog eens 20 minuten tot gaar en goudbruin.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.