Wilde spinazie recept

20 minuten

Zoek je nog iets lekkers om aan je dagelijkse groenteboost te komen? Mijn wilde spinazie recept is dan misschien een goed idee voor je om te gaan maken. Als je van spinazie houdt natuurlijk! De naam wilde spinazie wordt vaak gebruikt om een grovere en stuggere variant van grootbladige spinazie mee aan te duiden.

Aangezien het blad wat onregelmatig is, is deze groente het meest geschikt om te wokken. Dat heeft ook te maken met het feit dat het niet zo snel slinkt en makkelijker beetgaar blijft. Mijn recept voor wilde spinazie is echt een bijgerecht. Maak het bijvoorbeeld eens samen met een lekkere aardappelpuree en een lekker stuk gehakt.

Recept wilde spinazie wokken: bereidingswijze

Wilde spinazie wokken is echt een koud kunstje. Als je de stappen van dit recept volgt, heb je heel snel een heerlijk groentegerecht op tafel staan. Ondanks dat ik hier wilde heb gebruikt, kun je natuurlijk ook gewone spinazie gebruiken.

En heb je nou nog wat spinazie over dan kun je dat de volgende dag goed gebruiken in bijvoorbeeld deze risotto met paddenstoelen.

Wilde spinazie recept

Wilde spinazie recept

Wilde spinazie recept

4.16 van 80 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 kilo wilde spinazie
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 2 tenen knoflook
  • Zout en peper

Instructies
 

Instructies

  • Je begint met het schoonmaken van de spinazie.
  • Vervolgens bak je de spekjes uit in een grote wokpan.
  • Snijd nu de knoflook in kleine plakjes en bak dit nog 1 minuut mee.
  • Doe er nog wat zout en peper overheen.
  • Nu bak je de wilde spinazie mee totdat deze tot de helft van het oorspronkelijke volume geslonken is.
  • Zorg ervoor dat je alles regelmatig omschept.
  • Gooi ook niet alles in één keer in de pan. Het werkt namelijk een stuk makkelijker als je de spinazie in kleinere porties aan de wokpan toevoegt.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.