Bijgerecht recepten

Bietenfrietjes recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 min.
  • P Aantal personen 4 personen

Ingredienten

10 gekookte voorverpakte bieten

200 g maïzena

Shichimi togarashi (Japanse 7-kruidenmix)

(Japanse) mayonaise

Cayennepeper, naar smaak

1 lente-ui

Sharing is caring!

Recept Bietenfrietjes: bereidingswijze

Je kunt me wakker maken voor patat, maar dat hoeven echt niet altijd aardappelfrietjes te zijn. Deze bietenfrietjes frituur ik en serveer ik met een Japanse twist. Ook lekker voor de kids.

Snijd de bieten in dunne frieten. Haal de bieten door de maïzena zodat ze rondom mooi bedekt zijn.
Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan (stel deze in op 180 °C). Frituur de frietjes circa 4 tot 5 minuten.
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de shichimi togarashi (Japanse 7-kruidenmix).
Hak de lente-ui fijn. Meng de mayonaise met de cayennepeper om erbij te serveren, en bestrooi met fijngehakte lente-ui.

Nog meer lekkers