Groente recepten

Gefrituurde spruitjes verborgen in een frisse salade recept

Samenvatting

  • Bereiden 15 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

200 ml zoete chilisaus

200 ml witte wijnazijn

1 knoflookteentje

4 rode pepers

500 g spruitjes

100 g rode kool

100 g witte kool

100 g alfalfa

1 rode ui

1 jalapeño-peper

Zout

1 handvol verse muntblaadjes

1 handvol verse korianderblaadjes

1 handvol verse basilicumblaadjes

Sharing is caring!

Recept gefrituurde spruitjes verborgen in een frisse salade: bereidingswijze

Wat wij al eeuwenlang eten als spruitjes, wordt in Amerika ‘Brussels sprouts’ genoemd. Wij eten de spruitjes vaak gekookt, overzees worden ze vaak gebakken of gefrituurd. Tja, het blijven Amerikanen! Maar ik kan je vertellen, dat het de moeite waarde is het eens te proberen. Ik frituur ze en schep de warme spruiten door een salade met fris-pittige dressing.

Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Maak de spruitjes schoon en halveer deze. Snijd de rode en witte kool heel fijn. Snijd de rode ui en jalapeño-peper in fijne ringen.
Doe de chillisaus, witte wijnazijn, knoflook en rode pepers in een schaal en roer deze saus goed om. Zet opzij.
Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan (stel deze in op 180 °C). Frituur de spruitjes hierin, circa 1,5 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de fijngesneden witte en rode kool, ui, jalapeño-peper en alfalfa bij de saus. Hussel goed door elkaar zodat de saus goed over de salade is verdeeld. Breng op smaak met zout. Doe de gefrituurde spruiten erbij en roer om. Voeg als laatste de kruiden (verse munt, verse koriander en verse basilicum) toe.

Nog meer lekkers