Granola met espresso

55 minuten

Je hebt van die ochtenden dat je echt wel even een kickstart kunt gebruiken. Je moet nog brood smeren voor de lunchtrommels van de kinderen, je tas inpakken voor die belangrijke vergadering vandaag of het is vooral nodig om de kater van de vorige avond te verslaan…Deze granola met espresso zorgt er in elk geval voor dat je meteen vol gas kunt gaan.

Mocht je zo’n kickstart niet nodig hebben of op zoek zijn naar een ander granola-recept: misschien dat mijn granola met banaan je ook aanspreekt.

Recept granola met espresso: bereidingswijze

Wil je zelf ook granola met espresso maken? Maak gebruik van de bovenstaande ingrediënten en volg de stappen zoals ik die hier beschrijf. Bewaar de granola naderhand in een afsluitbare pot zodat je er meerdere keren van kunt genieten.

De granola is in principe glutenvrij mits je er zorg voor draagt dat de havervlokken ook echt glutenvrij zijn. Havervlokken zijn in principe glutenvrij maar doordat ze vaak kruisbesmetting hebben van andere granen is het wel zaak om daar goed op te letten als je coeliakie hebt.

Dit recept voor granola met espresso maakt ongeveer een kleine kilo, maar is makkelijk te delen als je minder wilt maken. Ook hier geldt weer dat je goed moet zorgen dat het mooi uitgespreid is op de bakplaat voor het beste resultaat!

Granola met espresso

Granola met espresso recept

4.43 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Glutenvrij

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 500 gram onbewerkte havervlokken
  • 150 gram amandelen
  • 150 gram pecannoten
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel cocoa
  • 1 theelepel zout
  • 100 ml gesmolten kokosvet
  • 75 ml maple syrup
  • 75 ml honing
  • 1,5 eetlepel instant espresso
  • 2 theelepels vanille extract

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed daarna twee bakplaten met bakpapier.
  • Verwarm het kokosvet, de maple syrup, de honing, de vanille en de espresso.
  • Roer en verwarm totdat het één massa is. Meng alle ingrediënten nu door elkaar en verdeel alles over twee bakplaten.
  • Doe alles een kwartier in de oven.
  • Hussel alles om en doe het nogmaals een kwartier in de oven.
  • Hussel voor een derde keer en zet het daarna nog 10 minuten terug in de oven.
  • Nu kun je het laten afkoelen en vervolgens in een pot bewaren.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.