Glutenvrij rabarbertaartje

Glutenvrij rabarbertaartje

Het loopt alweer rap op het einde van het rabarberseizoen aan. Maar de mooie roze stengels zijn nu nog volop te koop. Ideaal om deze glutenvrije variant op de rabarbertaart te maken. Heb je de recepten voor de rabarber muffins en het rabarbertaartje al eerder voorbij zien komen maar mag of wil je geen gluten eten? Dan heb ik hier een recept voor jou!

Bros

Heb je nog niet eerder glutenvrij gebakken, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De eerste is dat je de binding mist van bloem. Ik gebruik in dit geval als bindmiddel voor mijn glutenvrije rabarbertaartje arrowroot. Je kunt dit goed vinden bij onder andere de Appie en werkt prima als bindmiddel. Een ander alternatief is bijvoorbeeld tapiocameel. Dat heeft een vergelijkbare werking.

Het gebak is echter vele malen breekbaarder dan een taartje wat je met bloem maakt. Hou daar dus rekening mee als je het taartje gebakken hebt. Laat het volledig afkoelen voor je het rabarbertaartje aansnijdt en serveer het met een schoteltje. Uit de hand eten wordt een grote kruimelbende. Dus dat is even goed om te weten.

Glutenvrij rabarbertaartje

Glutenvrij rabarbertaartje

4.60 van 20 stemmen
Bereidingstijd 55 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Glutenvrij
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

    Voor de korst

    • 100 gr amandelmeel
    • 2 el arrowroot
    • 2 el kokosbloesemsuiker
    • 1/8 tl zout
    • 2 el gesmolten kokosolie

    Vulling

    • 110 gr amandelmeel
    • 1 el arrowroot
    • ¼ tl zout
    • 65 gr kokosbloesemsuiker
    • 70 gr kokosolie niet gesmolten
    • 1 groot ei
    • 150 gr rababer in dunne plakjes
    • 1 tl citroenrasp
    • 1 el citroensap

    Instructies
     

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 180˚C
    • Vet een vlaaivorm in met een losse bodem en zet deze apart.
    • Maak het deeg door de ingredienten hiervoor goed te mengen. Druk dit in de vorm en probeer het zo egaal mogelijk te verdelen.
    • In de keukenmachine meng je alle ingredienten voor de vulling met uitzondering van de rabarberstukjes.
    • Verdeel de vulling over de bodem en druk de stukjes rabarber in de bovenkant.
    • Bak het in de oven voor ongeveer 30-40 minuten of tot goudbruin en gaar.
    • Laat volledig afkoelen voor je het voorzichtig uit de vorm haalt.

    Disclaimer

    De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

    Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
    Miljuschka Witzenhausen
    Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.