Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten

1 uur

Vegan en bomvol met smaak

Deze geroosterde zoete aardappel is met stip een van mijn favoriete gerechten van het moment. Is het mooi weer dan kun je de zoete aardappel ook goed roosteren op de barbecue dus dat is fijn. Maar is het geen mooi weer dan is de oven je beste vriend.

Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten

De geroosterde zoete aardappel combineer je vervolgens met geroosterde kikkererwten en je serveert het met een citroen tahini dressing. Hoe lekker klinkt dat?

Het heeft wel even tijd nodig, maar het is geen actieve tijd, dus ondanks dat dit gerecht een uurtje nodig heeft om te maken ben je maar een paar minuten actief bezig. Ik tel dat dan al snel niet mee, maar heb het natuurlijk wel in de bereidingswijze voor de zoete aardappel vermeld.

Zoals gezegd is dit een vegan gerecht maar doet het in smaak echt niet onder voor een gerecht met vlees. Het vult ook goed door de zoete aardappel en de kikkererwten.

Maak meteen wat extra geroosterde zoete aardappel zodat je de volgende dag deze lekkere zoete aardappelsalade kunt maken!

Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten

Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten

Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten

4.52 van 25 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegan

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 medium zoete aardappels schoongemaakt, drooggedept en met een mes ingeprikt
  • Kikkererwten
  • 1 blik kikkererwten afgespoeld, uitgelekt en droog gedept
  • 1 el olie
  • 1 tl komijn
  • ½ tl zeezout en ½ tl zwarte peper
  • ½ tl gerookte paprika
  • ¼ tl gemalen koriander en kaneel

Citroen tahini saus

  • 100 gr tahini
  • 1 citroen sap
  • 2 tot 3 el koud water
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 kleine teen knoflook
  • Verse koriander en dressing naar smaak om te serveren

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe de zoete aardappels op een bakplaat en bak ze voor 45-50 minuten of tot ze makkelijk met een vork kunnen worden ingeprikt.
  • Terwijl de zoete aardappels aan het roosteren zijn neem je een kleine mengkom en hierin mix je de kikkererwten met olie en specerijen en spreid ze uit op een bakplaat. Bak dit voor 25 minuten of tot ze wat krokant en goudbruin zijn geworden. Eenmaal afgekoeld, proef je ze even en goed je naar smaak extra specerijen toe.
  • Maak de citroen tahinisaus. Meng alle ingrediënten hiervoor samen, voeg meer of minder water toe al naar gelang de gewenste dikte.
  • Om te serveren snij je de zoete aardappels in de lengte doormidden en open. Haal wat van de binnenkant eruit en doe ze vol met de kikkererwten mix. Druppel de tahini saus erover en eindig met verse koriander.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.