Gebakken rijst met garnalen

Tijd

Categorieën: Diner, Glutenvrij, Recept, Snel, Vis

Rijst met garnalen

Heb je van de week mijn lijst met eenpansgerechten gezien, dan heb je wellicht ook onderin gezien dat er nog meer eenpansgerechten aankomen. Deze heerlijke gebakken rijst met garnalen is er een van.

Niet te lang bakken

Voor dit gerecht gebruik je rauwe garnalen. Je wilt niet al gare garnalen nog eens gaan roerbakken want dan worden ze taai en rubberig. Doodzonde. Ook zaak is om in dit gerecht de garnalen niet al te lang te bakken.

Roerbak ze dus kort tot ze mooi roze zijn en nog een tikje doorschijnend. Haal dan uit de wok en bereid de rest van de ingredienten. Pas aan het eind voeg je weer de garnalen toe.

Op die manier blijven de garnalen op hun best maar kun je wel de rijst even lekker hard bakken.

Voor echt goede gebakken rijst gebruik je rijst die al gekookt is én al is afgekoeld. Dat geeft het beste resultaat, maar heb je dat nou niet toevallig liggen dan is er ook geen man overboord als je verse rijst gebruikt. Wel even koken uiteraard!

Gebakken rijst met garnalen

Gebakken rijst met garnalen

4.37 van 11 stemmen
Keuken Aziatische, Glutenvrij
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • Zout
  • 500 gr schoongemaakte grote garnalen rauw
  • 3 el plantaardige olie
  • 4 bosuitjes
  • 2 grote teentjes knoflook gehakt
  • 2 tl verse gember geraspt
  • 400 gr gekookte en afgekoelde witte rijst
  • 250 gr bevroren doperwtjes
  • 2 el tamari of sojasaus
  • 1 tl sesamolie

Instructies
 

Instructies

  • Doe de eieren in een kleine kom met zout en peper en klop even door met een vork
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier, besprenkel dan met peper en zout
  • Bak de garnalen aan in een grote wok of anti aanbak pan op medium hoog vuur. Roerbak tot de garnalen doorschijnend roze zijn. Haal uit de pan en zet apart.
  • Voeg het wit van de bosuitjes toe, de knoflook en de gember en roerbak dit even kort.
  • Voeg 2 eetlepels van de olie toe en laat even goed heet worden. Voeg de rijst en de doperwten toe, besprenkel met de tamari of soja saus en roerbak tot de rijst heet is. 2-3 minuten.
  • Schuif het rijstmengsel naar een kant. Doe nog wat van de olie aan de andere kant en voeg de eieren toe. Roerbak deze tot ze bijna gaar zijn ongeveer 1-2 minuten Voeg de garnalen weer toe.
  • Haal de pan van het vuur. Besprenkel met de sesamolie, strooi de bosuitjes erover en roer alles door zodat het ei door de rijst heen gaat. Proef en doe er peper en zout bij indien nodig.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.