Gebakken camembert: de ultieme kaasfondue

17 minuten

Als ik ergens van ga kwijlen dan is het wel een goede kaasfondue. Natuurlijk kun je gewoon een voorverpakte variant uit de supermarkt kopen. Ook lekker, maar ik maak het veel liever zelf. Maar heb je geen zin om het helemaal zelf te maken? Dan heb ik nu een mega tip voor je. Gebruik een camembert! Geloof me, je maakt in een handomdraai de ultieme kaasfondue. Deze kleine kaasfondue is perfect voor als je met zijn tweeën bent. Heb je daar niet genoeg aan? Maak er dan gewoon één extra om van te smullen of zet ‘m op een goed gevulde borrelplank. 

Gebakken camembert: de ultieme kaasfondue

Zoals ik al zei, is deze gebakken camembert de ultieme mini kaasfondue. Aan dit kaasje zit op zichzelf al heel veel smaak. Natuurlijk laat ik het daar niet bij. Ik maak er namelijk een extra groot feest van door het in te smeren met allerlei lekkere ingrediënten zoals, honing en truffelolie. Daar strooi ik ook nog wat zout, chilivlokken en verse tijm overheen. Vervolgens zet ik het in zijn geheel in de oven. Na 12 minuten staat er al een heerlijke mini kaasfondue op tafel. Makkelijker kan niet. 

De smaak van camembert

Als beginnende kaas-liefhebber raad ik je eerst aan brie te proberen, maar als je klaar bent voor net wat meer pit, dan is camembert zeker een goede vervolgstap. Als je het mij vraagt, is de camembert romig, een beetje boterachtig en nootachtig van smaak. De textuur is heerlijk zacht, al helemaal als je het in de oven zet.  

De lekkerste borrelplank

Deze overheerlijke gebakken camembert, serveer ik met een vers afgebakken stokbroodje. Wil je iets specialers? Maak er dan een complete borrelplank bij en serveer de camembert daarnaast. Een heerlijke borrelplank die perfect bij deze mini kaasfondue past, is deze makkelijke borrelplank. Houd je het liever vega? Dan presenteer ik je deze overheerlijke vega borrelplank. Groenten zoals paprika en wortel zijn overigens heel lekker om door de kaasfondue te halen. 

mini kaasfondue van camembert

mini kaasfondue van camembert

Gebakken camembert: de ultieme kaasfondue

4.15 van 21 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Snack
Porties 1 mini kaasfondue

Ingrediënten
 

  • 1 camembert (rond)
  • 1 tl honing
  • Snuf zout
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl truffelolie  
  • 2 takjes verse tijm 
  • 1 stokbrood vers of afgebakken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • Snijd de camembert kruislings in.  
  • Besmeer met honing en truffelolie en maak af met zout, chilivlokken en verse tijm.  
  • Bak af in de oven op 160 graden voor 12 minuten.  

Tip

  • Je kan eindeloos variëren met deze kaasfondue. Meer fan van knoflook en rozemarijn? Voeg dat dan toe in plaats van de chilivlokken en tijm.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.