Feestdagen recepten

Dit recept valt onder

Witte chocolade geboorte fudge

Samenvatting

 • Aantal personen 12

Ingredienten

400 gr witte chocola

30 gr boter

1 blikje gecondenseerde melk

Muisjes in roze en blauw

Verder nodig:

1 steelpannetje

bakvorm van 20 x 30 platte brownie bakvorm

bakpapier

Sharing is caring!

Witte chocolade geboorte fudge

Na de geboorte donuts en de geboortetaart werd het tijd voor een wel heel machtige lekkernij. Machtig lekker ook trouwens; de geboorte fudge.

Het maken van de geboorte fudge is echt heel eenvoudig, maar je moet wel rekening houden met een aantal uur opstijven in de koelkast. Hou daar dus goed rekening mee als je het gaat maken. Je wilt niet dat je het te kort van tevoren maakt als je gasten krijgt.

Hou ook rekening met het feit dat de fudge echt heel machtig is, dus snij kleine puntjes en maak ze zeker niet te groot.

Geboorte fudge

Witte chocolade geboorte fudge

Aantal personen: 12

Ingrediënten

 • 400 gr witte chocola
 • 30 gr boter
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • Muisjes in roze en blauw

Verder nodig:

 • 1 steelpannetje
 • bakvorm van 20 x 30 platte brownie bakvorm
 • bakpapier

Instructies

  Doe de boter en de witte chocola (in stukjes) bij elkaar in een kom. Smelt deze samen au bain marie tot alles mooi glad is en gesmolten.

  Doe nu de gecondenseerde melk erbij en roer tot alles een geheel is geworden. Het kan zijn dat de chocola weer iets stolt maar heb geduld. Het komt uiteindelijk goed.
  Zet een laag bakblik klaar en bedek de binnenkant met bakpapier. Laat de randen van het papier uitsteken, zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt liften.
  Giet de inhoud van het pannetje uit in het bakblik en spreid de fudge gelijkmatig uit over de bodem. Verdeel de muisjes over de bovenkant heen naar wens en druk voorzichtig iets in de vulling.

  Laat de fudge voor een paar uur opstijven in de koelkast en snij in kleine puntjes om te serveren. Het is nogal machtig dus maak de puntjes niet te groot!

Nog meer lekkers