Feestdagen recepten

Dit recept valt onder

Lekkerste bramencake ooit!

Samenvatting

  • Voorbereiden 25 minuten
  • Bereiden 40 minuten
  • Aantal personen 12

Ingredienten

Voor de cake

45 gr flora ongezouten, gesmolten

1 tl vanille extract

180 ml water

300 gr bloem

300 gr suiker

1,5 tl baking soda

2 grote eieren

100 gr bramen

Frosting

300 gr flora gezouten, op kamertemperatuur

180 gr poedersuiker

180 gr witte chocola

Vers bietensap, ongeveer 3 eetlepels

Topping

150 gr bramen

1 doosje eetbare viooltjes (of andere eetbare bloemen)

Sharing is caring!

Bramencake waar je de show mee steelt

Deze prachtige cake kost wel even wat moeite om te maken, maar het goede nieuws is dat het minder moeilijk is dan het op het eerste gezicht lijkt. En om toch een beetje samen te zijn met de paasdagen heb ik een Bake-a-long georganiseerd op maandag tweede paasdag om 14.00! Live op Instagram en Facebook. Doe je mee? Check de details op mijn instapost hier.

Stap voor stap

En wil je mee kunnen bakken maar vind je het handig om de omschrijving van de cake al bij de hand te hebben, dan heb ik hier alvast het volledige recept voor je uitgeschreven!

Zie ik je maandag?

Bramencake met kleurige frosting

Bramencake met kleurige frosting

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten

Ingrediënten

Voor de cake

  • 45 gr flora ongezouten, gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 180 ml water
  • 300 gr bloem
  • 300 gr suiker
  • 1,5 tl baking soda
  • 2 grote eieren
  • 100 gr bramen

Frosting

  • 300 gr flora gezouten, op kamertemperatuur
  • 180 gr poedersuiker
  • 180 gr witte chocola
  • Vers bietensap, ongeveer 3 eetlepels

Topping

  • 150 gr bramen
  • 1 doosje eetbare viooltjes (of andere eetbare bloemen)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm in met wat olie
    en bekleed met bakpapier. Zorg dat de randen eroverheen hangen. Die heb je
    straks nodig om de cake uit de vorm te tillen.
  3. In een mengkom klop je samen de bloem, suiker, baking soda
    en het zout. Voeg het water toe plus de eieren, de flora en een snufje zout.Pureer de bramen en zeef de pitjes eruit.
  4. Doe de gepureerde bramen door het beslag.
  5. Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad indien nodig.
    Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot een houten prikker er schoon
    uitkomt.Laat de cake eerst in de vorm nog een minuut of tien koelen,
    haal hem dan met het papier eruit en zet op een cakerek om volledig af te
    koelen.

Frosting

  1. Voor de frosting  doe je de flora samen met de poedersuiker in een kom en dit klop je licht en romig.Smelt de witte chocola au bain-marie, laat heel even afkoelen en giet dan bij de frosting Klop door tot je een mooi romig geheel hebt.
  2. Verdeel de frosting nu over 4 kommen. In de eerste kom doe je 2,5 tl bietensap. In de volgende doe je 1 tl, in de volgende ½ tl en in de
    laatste een ¼ tl bietensap.Klop het bietensap goed door de frosting zodat je een egaal
    geheel hebt in vier verschillende tinten.In het midden van de – volledig afgekoelde – cake doe je de
    donkerste kleur diagonaal over de cake. Aan beide kanten daarvan doe je wat van
    de tweede kleur, dan de derde en je eindigt met de lichtste kleur aan de punten.Neem nu een kleine spatel en ga met de spatel van punt tot
    punt terwijl je strepen trekt in het verlengde van de kleuren zodat ze een
    beetje in elkaar overlopen.
  3. Bedek de cake aan een kant met de bramen en doe de viooltjes
    ertussen.

Nog meer lekkers