Eenpansgerecht: gele rijst met kip

45 minuten

Gele rijst met kip

Dat ik niet van afwassen hou is misschien niet zo vreemd (wie houdt daar tenslotte wel van?) dus eenpansgerechten vind ik een uitkomst. En zoals ik al beloofd had in het overzicht met mijn favoriete eenpansgerechten komen er de komende tijd nog meer aan.

Rijst

Rijst leent zich daar natuurlijk heel goed voor. En deze gele rijst met kip is makkelijk en heerlijk om te maken. Maak ook meteen een extra portie gele rijst met kip voor in de vriezer. Altijd handig!

Het enige momentje waar je even op moet letten is bij het bakken van de kip. Je haalt de kip na het aanbakken eruit, daarna leg je de kip op de rijst en de doperwten. Je ‘nestelt’ de hele stukken kipdij dus als het ware tussen de rijst. Kipdij vind ik zelf het lekkerst in dit recept, die is wat vetter en kan wat meer hebben dan kipfilet.

Neem voor de gele rijst geen snelkookrijst, maar gewone rijst zoals bijvoorbeeld basmati, zilvervlies of pandanrijst.

Gele rijst met kip

Eenpansgerecht: Gele rijst met kip

Een lekker makkelijk eenpansgerecht!
4.46 van 178 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)
Calorieën 482 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 el olie
  • 500 gr kipdijfilet eventueel met vel
  • Peper en zout
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl kaneel
  • 230 gr basmatirijst
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 150 gr doperwten bevroren
  • 800 ml kippenbouillon
  • Koriander om te serveren optioneel

Instructies
 

  • Bestrooi de kipdijfilet met peper en zout.
  • Verwarm een flinke pan op medium vuur. Voeg de olie toe. Doe de kipdij in de pan en bak deze goed aan tot ze bruin zijn. Ongeveer 5 minuten. Draai om en bak de andere kant ook nog eens vijf minuten. Haal de kip uit de pan en leg apart
  • Voeg indien nodig wat extra olie in de pan toe. Voeg nu de paprika, knoflook, kurkuma, komijn en kaneel toe. Bak dit voor ongeveer een minuut tot de knoflook zacht is en het geheel begint te geuren.
  • Giet de kippenbouillon in de pan en roer met een houten lepel alle losse stukjes op de bodem los. Voeg de doperwten en de rijst toe en roer het even door om alles goed te mengen. Leg de kipdij tussen de rijst en de doperwten.
  • Doe de deksel nu op de pan en zet het vuur wat hoger om het geheel aan de kook te brengen. Zodra het kookt, zet je het vuur weer laag en laat je het rustig 10 tot 15 minuten koken, totdat de rijst gaar is.
  • Na het koken zet je het vuur uit en laat je het nog eens een extra 5 minuten staan. Haal nu de deksel van de pan en gebruik een vork om de rijst lost te maken.
  • Serveer met verse koriander als je dat wilt.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 482kcalKoolhydraten: 58gProteine: 34gVet: 11gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 123mgNatrium: 340mgKalium: 653mgVezels: 3gSuiker: 5gVitamine A: 325IUVitamine C: 16mgCalcium: 49mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.