Danish pastry: cheat versie met croissantdeeg

25 minuten

Danish pastry

Na het ongekende succes van de chocolade babka was het natuurlijk tijd voor nog een leuke creatie met een blikje croissantdeeg. Hier kun je trouwens ook een bladerdeeg plakje voor gebruiken. Maar net wat je voorhanden hebt.

We maken dit keer een Deens gebakje, oftewel Danish pastry. Het is natuurlijk niet helemaal de echte versie. Dit is de cheat versie die je in no time op tafel kunt zetten.

Omdat het vouwen van deze Danish pastry nog het meeste werk is heb ik voor jullie stap voor stap foto’s gemaakt die precies laten zien hoe je het vouwen doet. Niet ingewikkeld als je eenmaal weet hoe je het moet doen.

Vervolgens bestrijk je het croissantdeeg met een beetje eigeel, je bakt het in de oven en na afkoelen doe je er lekker jam op en wat vers fruit als je dat wilt. Of slagroom. Of banketbakkersroom… Of…. laat je fantasie voor deze Danish pastry de vrije loop!

 

Danish pastry

Doe meer met croissantdeeg – Danish pastry

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Deense keuken
Porties 3 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 1 blik croissantdeeg
  • 1 eigeel losgeklopt
  • 3 el abrikozenjam
  • Vers fruit naar keuze
  • Amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Rol het blikje croissantdeeg uit en haal het per twee uit elkaar. Je houdt dan een vierkantje over. Druk de naad dicht zodat je een mooi vierkant stukje hebt,
  • Volg de aanwijzingen op de foto's om het in vorm te vouwen.
  • Bestrijk met het eigeel en bak in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen. Doe in het midden een eetlepel abrikozenjam. Bestrooi met amandelschaafsel en serveer met vers fruit

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.