Paella met kip en vis

30 minuten

Wil je het vakantiegevoel in huis halen? Ga dan aan de slag met deze overheerlijke paella! Een echte paella hoor je natuurlijk te maken in een speciale paellapan. Dit is mijn cheat versie die je in iedere willekeurige pan kunt maken.

Paella: typisch Spaans 

Paella is een typisch Spaans gerecht. De klassieke variant uit Valencia bestaat uit rijst, bouillon, zeevruchten, kip of konijn, plus een basis van tomaten, snijbonen en saffraan. Door de jaren heen zijn er vele varianten ontstaan en kan je de paella maken of eten zoals jij dat wil. 

Het is de belangrijk dat de rijst niet te plakkerig én niet te droog is. Daarnaast is de volgorde waarin je de ingrediënten in de pan doet erg van belang. Zo zorg je ervoor dat ieder ingrediënt juist gegaard is en niet te lang. 

Paella met vis en kip

Paella met vis en kip

Paella met kip en vis

4.44 van 87 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 el kipkruiden
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 150 gram chorizo in blokjes
  • 250 gram mosselen
  • 200 gram inktvis schoongemaakt en in ringen
  • 250 gram garnalen darmkanaal eruit
  • 200 gram doperwten
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 500 gram paëllarijst
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 1 tl saffraan poeder
  • 25 gram peterselie
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Bestrooi de kippenbouten met kipkruiden en bak op middelhoog vuur aan alle kanten bruin en gaar. Haal uit de pan.
  • Bak in hetzelfde vet de blokjes chorizo en leg ook opzij.
  • Doe een beetje extra olie in de pan en fruit de ui glazig. Bestrooi met paprikapoeder en saffraan en voeg de knoflook en paprikablokjes toe.
  • Doe de rijst in de pan erbij en laat een paar minuten bakken. Voeg dan de bouillon toe, samen met de kippenbouten. Laat de rijst rustig gaar worden, blijf regelmatig roeren.
  • Als de rijst bijna gaar is, voeg dan de mosselen, inktvis, doperwten, garnalen en chorizo toe. Roer alles goed door en laat rustig gaar worden.
  • Breng op smaak met peper en zout, citroenzest en -sap en garneer met grofgehakte peterselie.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.