Avocado chocolademousse met chili

15 minuten

Chocolademousse… ik vind het serieus een van de lekkerste en simpelste gerechtjes om te maken. Maar heb jij het wel eens gemaakt met avocado en kokosmelk? Zo krijg je een totaal andere smaak, heb je meteen wat gezonde vetten tot je genomen en bovendien is deze versie lactosevrij. Een lactosevrije chocolademousse dus, die je best gezond mag noemen.

Bereidingswijze avocado chocolademouse

Het maken van de chocolademousse is kinderspel en kost je precies 5 minuten. Of minder zelfs, maar dat ligt eraan hoe snel je die avocado open weet te krijgen.

Doe alles in de blender en een minuutje later heb je een heerlijk romige chocolademousse. Het enige nadeel van het bereiden met avocado is dat het op gegeven moment verkleurt. Niet heel snel omdat de cacao al zorgt dat het bruin wordt dus dat kan niet zoveel kwaad, maar laat het niet uren lang staan. En waarom zou je?

Want dit snelle dessert voor avocado chocolademousse wil je het liefst meteen opeten!

Avocado chocolade mousse

Avocado chocolademousse met chili

4.43 van 66 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dessert
Keuken Mexicaans
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 el cacaopoeder
  • 80 ml ahornsiroop
  • 2 tl vanille
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper of meer als je van pittig houdt

Instructies
 

Instructies

  • Haal de pit uit de avocado's en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Het verwijderen van de pit gaat het makkelijkste als je een scherp mes in de pit zet, deze draai je en - als de avocado goed rijp is - de pit laat los.
  • Doe het vruchtvlees in de blender en voeg hieraan toe de kokosmelk, cacaopoeder, ahornsiroop (honing kan natuurlijk ook) de vanille, kaneel en cayennepeper en draai het tot een glad geheel.
  • Schep over in kommetjes of glazen en zet tot gebruik in de koeling.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.