Soep recepten

Dit recept valt onder

Pittige currysoep vol met groentes

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 rode ui, gesnipperd

1 el olijfolie

1 tl knoflook

½ knolselderij, schoongemaakt, in blokjes (500 gr)

200 gr boerenkool

300 gr kipfilet, gekookt en geplukt

200 ml kokosmelk (uit pak niet uit blik)

½ tl chili flakes

½ tl zwarte peper

2-3 el gele currypoeder

½ tl paprikapoeder

¼ tl zout

1 liter bouillon

Sharing is caring!

currysoep

Currysoep met kip

Soep, het blijft zonder uitzondering een van mijn favoriete manieren om veel groente naar binnen te werken. Want dat is het fijne van soep: het is zo ontzettend veelzijdig en makkelijk om op deze manier aan je dagelijke groente portie te komen.

Snelle soep

Behalve dat deze soep lekker pittig is, is het ook nog eens relatief snel klaar. Natuurlijk moet het wel even koken om met name te zorgen dat de knolselderij genoeg tijd heeft om gaar te worden maar dat is tijd waarbij je niet actief bezig bent met de soep.

Terwijl je currysoep staat te pruttelen kun je dus heel goed iets anders gaan doen in de keuken.

Om de currysoep te maken gebruik ik currypoeder in plaats van currypasta. Dat is lichter aangezien er voor het poeder geen olie wordt gebruikt. Voeg zoveel als je wilt toe.

Wil je wel currypasta gebruiken dan kan dat zeker ook, maar hou er rekening mee dat je punten veranderen in dat geval.

De soep is nu 5,5 punt. Let ook op dat je niet de volvette kokosmelk gebruikt. Ik gebruikte hier light kokosmelk uit een pak. Je kunt overigens ook amandelmelk gebruiken als je dat liever hebt.

Dit recept vind je ook terug in de Mijn ww+app. Check hier alle ww recepten op de site.

currysoep

Currysoep

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Deze soep is 5,5 ww punt per persoon

Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflook
  • ½ knolselderij, schoongemaakt, in blokjes (500 gr)
  • 200 gr boerenkool
  • 300 gr kipfilet, gekookt en geplukt
  • 200 ml kokosmelk (uit pak niet uit blik)
  • ½ tl chili flakes
  • ½ tl zwarte peper
  • 2-3 el gele currypoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 liter bouillon

Instructies

    Neem een ruime soeppan en verhit hierin de olijfolie. Bak eerst de rode ui tot deze glazig is. Bak de knoflook even mee. Voeg nu de knolselderij toe en bak even mee.
    Voeg alle specerijen erbij en bak even mee.
    Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
    Laat eerst even 10 minuten koken en voeg dan de boerenkool (eventueel in gedeeltes) toe tot deze goed geslonken is.
    Als laatste voeg je de stukjes kip en de kokosmelk toe. Laat nog even goed verwarmen en serveer heet.

Nog meer lekkers