Ontbijt recepten

Courgettenestjes met een eitje – lunch

Samenvatting

 • Voorbereiden 10 minuten
 • Bereiden 15 minuten
 • Aantal personen 4 nestjes

Ingredienten

1 el olijfolie

300 gr courgette 'spaghetti'

4 eieren

20 gr peterselie

peper en zout

Sharing is caring!

courgettenestjes

Courgettenestjes met een eitje

Dit leuke gerechtje van courgettenestjes is ideaal als onderdeel van een ontbijttafel of als lichte lunch. Door het ei vult het alsnog behoorlijk, maar je kunt het ook prima serveren met een grote salade ernaast.

De courgettenestjes kun je behalve met courgette ook maken met bijvoorbeeld zoete aardappel. Dat vult bovendien meer dan de courgette zelf, dus wil je het gerechtje wat meer body geven maak er dan zoete aardappelnestjes van.

Of serveer het op brood of met een cracker. Dat is ook erg lekker.

Om de courgettenestjes te maken heb je een spiraalsnijder nodig. Die koop je al voor weinig onder andere bij bol.com. Daarmee draai je de courgette tot spiralen. Je hebt ongeveer 1 of 2 courgettes nodig voor de hoeveelheid in de nestjes. Ligt ook een beetje aan hoe groot je het nestje maakt.

In de pan

Heb je geen in om de oven aan te zetten of heb je geen oven, je kunt dit gerecht ook prima maken in de pan. Vorm de courgettenestjes dan in een koekenpan en breek het eitje in de pan. Het zal misschien wat minder mooi bij elkaar blijven, maar de smaak zal er zeker niet minder om zijn.

En heb je nog courgette over? Maak dan ook eens de courgettesoep.

courgettenestjes

Courgette eiernestjes

Aantal personen: 4 nestjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

 • 1 el olijfolie
 • 300 gr courgette 'spaghetti'
 • 4 eieren
 • 20 gr peterselie
 • peper en zout

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180˚C
 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconen bakmat en vet deze goed in. Dit voorkomt het plakken van de courgettenestjes.
 3. Verdeel de courgetti in vier gelijke porties en draai dit op de bakplaat tot een nestje. Maak een holletje in het midden en breek hier een eitje in.
 4. Bestrooi met een klein beetje peper en zout en schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 10-15 minuten of tot het ei gaar is.
 5. Serveer met de gehakte peterselie erover.

Nog meer lekkers