Yoghurt cheesecake met aardbeien
4 uur 20 minuten
Yoghurt cheesecake met aardbeien
Deze yoghurt cheesecake met aardbeien heeft alles waar ik zo van houd in een taart. Het is zacht, het is romig en het is onwaarschijnlijk lekker. Dat is dan ook meteen het grootste nadeel aan deze cheesecake.
Want kun je het bij één puntje houden? Het goede nieuws is dat deze yoghurt cheesecake met aardbeien niet overdreven zoet is. Dus je kunt hem niet alleen als dessert gebruiken, maar ook als ontbijt. En natuurlijk kun je het serveren bij de koffie.
Veel aardbeien
Aardbeien zijn nu op hun hoogtepunt dus dit is het moment om deze yoghurt cheesecake met aardbeien te maken. Er gaat relatief veel gelatine in deze cheesecake doordat de structuur vrij zacht is. Het heeft wel wat extra steun nodig. Ik gebruik hiervoor de standaard maat gelatine blaadje die je in de supermarkt kunt kopen. Heb jij grote gelatineblaadjes dan is de helft voldoende.
Opstijven
Wel iets om rekening mee te houden is dat je de yoghurt cheesecake minimaal zes uur moet laten opstijven in de koelkast. En liefst een hele nacht. Dan weet je zeker dat het stevig genoeg is om goed te snijden. Ik wil nog wel eens ongeduldig zijn en natuurlijk smaakt het dan ook nog prima, maar het ziet er wat minder strak uit.
Heb jij geen geduld? Probeer dan eens deze cheesecake uit de airfryer! Lastig te vergelijken overigens, want de een is een no-bake en de ander is een gebakken cheesecake. Daar zit wel een verschil in qua smaak, maar allebei zijn ze werelds lekker!
Yoghurt cheesecake met aardbeien
Benodigdheden
- Springvorm 24 cm
- Mixer
Ingrediënten
Bodem
- 200 gram speculaas of bastogne
- 100 gram gesmolten boter
Cheesecake-laag
- 250 ml volle yoghurt
- 600 gram roomkaas
- 150 gram kristalsuiker
- 8 blaadjes gelatine
- 1 citroen sap
- 250 gr aardbeien kroontjes verwijderd + extra voor garnering
Instructies
- Vermaal de koekjes in de keukenmachine tot een fijn kruim. Mix dit met de gesmolten boter.
- Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en bekleed de randen ook. Doe het koekjesmengsel hierin en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de vriezer tot verder gebruik.
- Zet de gelatineblaadjes in de week in een schaal met koud water voor minimaal 5 minuten.
- Meng de yoghurt met de roomkaas in de mixer en klop dit even op tot egaal. Doe de suiker erdoor. Verwarm het citroensap in een klein pannetje en los hierin de gelatine blaadjes op. Laat dit niet te warm worden! Voeg toe aan het roommengsel en mix het goed door.
- Haal nu je bodem uit de vriezer en zet plakjes aardbei (of halve aardbeien met de snijkant naar buiten) tegen de rand van de vorm aan. Stort voorzichtig je cheesecake mengsel erin.
- Zet het geheel nu in de koelkast voor minimaal 4 uur maar liever nog een nacht.
- Serveer met nog meer verse aardbeien en poedersuiker
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.