Cheesecake recepten

Dit recept valt onder

Popcorn-sinaasappel cheesecake met roodfruit recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 20 min.
  • P Aantal personen 12

Ingredienten

Bodem

150 g Digestieve biscuit

60 g roomboter, gesmolten

Vulling

5 blaadjes gelatine

1 sinaasappel, rasp en sap

250 ml melk

250 g roomkaas

250 g slagroom

50 g gezouten popcorn + extra voor garnering

150 g suiker

300 g gemengd roodfruit

Benodigheden

18 cm springvorm

bakpapier

Sharing is caring!

Recept Popcorn-sinaasappel cheesecake met roodfruit: bereidingswijze

Popcorn geeft een hele lekkere, getoaste smaak aan deze sinaasappel- cheesecake. Een smaak die bijna doet denken aan geroosterde amandelen en daardoor heel goed samengaat met sinaasappel.

Maal de biscuitjes fijn m.b.v. de keukenmachine of doe ze in een theedoek en sla ze tot kruimels m.b.v. een deegroller. Doe de kruimels in een schaal, voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat olie.

Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk stevig aan. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast. Week de gelatine in koud water.

Doe de melk, suiker en popcorn in een pannetje en breng aan de kook en roer tot de popcorn zacht begint te worden. Maal de popcorn fijn m.b.v. een staafmixer en wrijf het mengsel door een zeef. Doe de popcornpap terug in de pan. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de warme popcornpap en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens de roomkaas, sinaasappelrasp en sap toe en roer met een garde tot alles volledig is gemengd.

Klop de slagroom luchtig tot yoghurt dikte en spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel tot alles goed gemengd is.  Giet het mengsel in de springvorm. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart vlak voor serveren met roodfruit en wat popcorn !

Nog meer lekkers