Mega Oreo cheesecake recept

2 uur 50 minuten

De cheesecake der cheesecakes: Oreo cheesecake

Deze mega oreo cheesecake is een absolute winnaar als je hem maakt. Een paar dingen om rekening mee te houden.

Ten eerste is dit een cheesecake zonder gelatine. Dat betekent dat de structuur van de cheesecake wat mousse-achtiger is. Zachter dus ook. Wil je de oreo cheesecake iets steviger en strakker hebben dan kan dat uiteraard ook, maar gebruik dan wel gelatine om de vulling beter op te stijven.

Om de gelatine door de cheesecake te doen, neem je een blaadje of vijf gelatine. Hoe meer gelatine hoe steviger de oreo cheesecake zal worden. Maar teveel gelatine geeft een wat plastic-achtige structuur en is niet echt lekker.

Gelatine

De gelatine week je eerst een minuut of vijf in koud water. Verwarm daarna een paar eetlepels water in een pannetje. Laat het niet koken. Tegen het kookpunt is goed. Los daar de gelatine in op en schenk dit bij het cheesecake mengsel. Je kunt die stap toevoegen voor je de oreo’s erdoor roert. Zorg dat je gelatine goed gemengd is met de vulling.

Je wil niet teveel water hiervoor gebruiken want het maakt de vulling ook dunner dus een paar eetlepels is prima. In plaats van water is het bijvoorbeeld ook lekker om dit te doen met wat sinaasappelsap. Dat geeft direct nog wat extra smaak aan de oreo cheesecake.

De Oreo cheesecake decoreren

Voor het decoreren kun je natuurlijk helemaal los gaan met deze prachtige cheesecake dus laat vooral je fantasie de vrije loop. Wil je eens wat anders proberen kijk dan ook eens naar het recept van deze overheerlijke paas cheesecake!

mega oreo cheesecake

mega oreo cheesecake

Mega Oreo cheesecake recept

4.50 van 153 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur 50 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • Springvorm van 24 cm

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • bodem
  • 400 g Oreo
  • 30 g gezouten boter

Cheesecake vulling

  • 1100 g roomkaas
  • 200 g suiker
  • 140 ml slagroom
  • 5 ml vanille pasta
  • 250 g Oreo

Topping

  • 100 g donkere chocolade
  • 100 g melk chocolade
  • 200 ml slagroom

Instructies
 

Instructies

  • Maal de 400 gram Oreos fijn.
  • Smelt de boter.
  • Meng door elkaar.
  • Stort in de springvorm en druk aan. Zet in de vriezer.
  • Meng de roomkaas, suiker, slagroom en vanille pasta door elkaar.
  • Stamp de 250 gram Oreos grof.
  • Roer door het roomkaasmengsel.
  • Smeer het roomkaas-Oreo mengsel op de bodem van de springvorm.
  • Zet 2 uur in de vriezer.
  • Smelt de chocolade met de slagroom.
  • Haal de cheesecake uit de vorm.
  • Verdeel de chocolade ganache erover.
  • Zet 10 minuten in de koelkast.
  • Decoreer met Oreos en Oreokruim.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.