Tres leche cake met kokos en limoen

1 uur 15 minuten

Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn twijfels had over deze Tres leche cake toen ik er voor de eerste keer over hoorde. Ik bedoel; een tres leche cake wordt gemaakt met een hele hoop vocht. En als je normaal gesproken een cake bakt wil je juist niet dat ie te klef en nat wordt, toch? Dus het concept van de tres leche cake klonk me wat vreemd in de oren. Tot ik hem gemaakt had!

Wat een heerlijkheid…. Hoeveel van de melk mix je uiteindelijk over de cake giet is ook een beetje persoonlijk. Je zult in het begin denken dat je veel te veel vocht hebt maar de cake neemt echt heel veel op. Gewoon proberen, dus!

Bereidingswijze tres leche cake met kokos en limoen

Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een cakeblik en bekleed deze met bakpapier. Zet opzij.

Doe de bloem, bakpoeder en het zout in een medium kom en mix dit samen. Voeg nu in de mixer een voor een de eieren toe. Als die gemengd zijn voeg je langzaam de suiker en de limoenrasp toe tot alles goed gemixt is.

Zet de snelheid van de mixer nu lager en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Doe de vanille erbij.

Doe je mix over in het cakeblik en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten of tot de cake goudbruin en gaar is. Laat volledig afkoelen, doe weer terug in het cakeblik en prik met een houten sateprikker of een vork gaatjes in de bovenkant.

Maak het melk mengsel

Voor het melkmengsel klop je de kokosmelk, de gecondenseerde melk en de koffiemelk samen in een pannetje en hier voeg je de vanille en limoensap aan toe. Verwarm even in een pannetje (dit kan eventueel overgeslagen worden maar het mengt dan net wat beter door elkaar) en giet het melkmengsel vervolgens over de cake. Dek het af met plastic en laat het minimaal vier uur in de koeling staan.

Frosting

Voor het maken van de icing op de cake klop je poedersuiker en boter in een kom tot deze bleek en luchtig is. Voeg hier nu de roomkaas bij, de kokosroom en de limoenrasp. Klop tot je een glad geheel hebt.

Strijk dit over de cake met een paletmes. Verdeel de kokosvlokken erover en snij in dikke plakken. Serveer eventueel met extra fruit erbij.

Tres leche cake met kokos en limoen

Tres leche cake met kokos en limoen

Tres leche cake met kokos en limoen

4.24 van 43 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Mexicaanse keuken
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • Cakeblik 25 cm

Ingrediënten
 

Voor de cake

  • 175 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 110 gr ongezouten boter gesmolten en afgekoeld
  • 185 gr suiker
  • 5 hele eieren
  • 1 tl vanille
  • rasp van 1 limoen

Voor de melkmix

  • 50 ml gecondenseerde melk
  • 50 ml koffiemelk
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 tl vanille
  • sap van 1 limoen
  • Voor de frosting
  • 35 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 125 gr roomkaas
  • 40 gr poedersuiker
  • 20 ml kokosroom
  • rasp van 2 limoenen
  • kokosflakes voor erover

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een cakeblik en bekleed deze met bakpapier. Zet opzij.
  • Doe de bloem, bakpoeder en het zout in een medium kom en mix dit samen. Voeg nu in de mixer een voor een de eieren toe. Als die gemengd zijn voeg je langzaam de suiker en de limoenrasp toe tot alles goed gemixt is.
  • Zet de snelheid van de mixer nu lager en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Doe de vanille erbij.
  • Doe je mix over in het cakeblik en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten of tot de cake goudbruin en gaar is. Laat volledig afkoelen, doe weer terug in het cakeblik en prik met een houten sateprikker of een vork gaatjes in de bovenkant.

Maak het melk mengsel

  • Voor het melkmengsel klop je de kokosmelk, de gecondenseerde melk en de koffiemelk samen in een pannetje en hier voeg je de vanille en limoensap aan toe. Verwarm even in een pannetje (dit kan eventueel overgeslagen worden maar het mengt dan net wat beter door elkaar) en giet het melkmengsel vervolgens over de cake. Dek het af met plastic en laat het minimaal vier uur in de koeling staan.

Frosting

  • Voor het maken van de icing op de cake klop je poedersuiker en boter in een kom tot deze bleek en luchtig is. Voeg hier nu de roomkaas bij, de kokosroom en de limoenrasp. Klop tot je een glad geheel hebt.
  • Strijk dit over de cake met een paletmes. Verdeel de kokosvlokken erover en snij in dikke plakken. Serveer eventueel met extra fruit erbij.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.