Cake recepten

Dit recept valt onder

Bananencake met pruimen recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 50 minuten
  • Aantal personen 12

Ingredienten

375 gram (ongeveer 4) geprakte banaan

75 gram margarine

2 eieren

1 theelepel vanille extract

125 gram suiker

200 gram bloem

160 gram polenta

1 1/2 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel bakingsoda

200 gram pruim, ontpit en gehalveerd

1 eetlepel basterdsuiker

Sharing is caring!

Recept Bananencake met pruimen. Bereidingswijze:

Je kent het wel van die bananen die zwart liggen te worden op de fruitschaal. Ze roepen om een bestemming. Cake is altijd een goed eindstation. Tel daarbij een ontplofte pruimenboom en het recept schrijft zichzelf. Deze bananencake bedekt met pruimen uit eigen tuin (of van je groentenboer of supermarkt) is overheerlijk. Fris, fruitig en lekker sompig. Makkelijk te maken en snel klaar.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de natte ingrediënten: de geprakte banaan, de margarine, de eieren en de theelepel vanille extractdoor elkaar.

Meng de droge ingrediënten; de suiker, bloem, polenta, bakpoeder en bakingsoda door elkaar.

Meng nat en droog door elkaar.

Stort in een ingevette bakvorm van 24 cm.

Verdeel de pruimen erover en bestrooi met basterdsuiker.

Bak 50 minuten af in de oven.

Serveer met niet te zoete slagroom.

Bananencake met pruimen

Bananencake met pruimen

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 375 gram (ongeveer 4) geprakte banaan
  • 75 gram margarine
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 160 gram polenta
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel bakingsoda
  • 200 gram pruim, ontpit en gehalveerd
  • 1 eetlepel basterdsuiker

Instructies

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de natte ingrediënten: de geprakte banaan, de margarine, de eieren en de theelepel vanille extractdoor elkaar.

Meng de droge ingrediënten; de suiker, bloem, polenta, bakpoeder en bakingsoda door elkaar.

Meng nat en droog door elkaar.

Stort in een ingevette bakvorm van 24 cm.

Verdeel de pruimen erover en bestrooi met basterdsuiker.

Bak 50 minuten af in de oven.

Serveer met niet te zoete slagroom.


Nog meer lekkers