Makkelijke rabarber-banaan muffins

40 minuten

Rabarber: ik ben er echt groot fan van. En deze heerlijke rabarber-banaan muffins zijn een top recept voor elke rabarber fan.

Rabarber-banaan muffins

Het maken van de muffins is heel eenvoudig. Door het zurige van de rabarber zijn ze zeker niet te zoet en de banaan geeft er net wat extra aan. Overigens kun je de banaan ook makkelijk weglaten als je geen rijpe bananen in de buurt hebt liggen of niet van banaan houdt. In dat geval zou ik wel iets meer suiker in de rabarber-banaan muffins doen.

Amandelschaafsel

Ik geef de muffins graag nog wat extra door het toevoegen van een klein laagje amandelschaafsel op de bovenkant. Dat geeft het een lekkere crunch. De muffins kun je goed bewaren in een afgesloten trommel voor een dag of vijf.

Ideaal dus als je nog wat rabarber over hebt van een ander recept en er graag iets mee wilt maken!

Ben je ook groot fan van rabarber? Probeer dan zeker eens deze rabarber cheesecake uit!

Rabarber-banaan muffins

Rabarber banaan muffins

Makkelijke rabarber-banaan muffins

4.33 van 28 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Zoete gerechten
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 225 gr suiker
  • 1/2 citroen
  • 1 banaan
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 100 gr boter gesmolten
  • 300 gr rabarber in kleine stukjes gesneden
  • 1-2 el amandelschaafsel

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Meng de bloem, bakpoeder, zout en de suiker samen en mix het even door.
  • In een andere kom meng je de melk met de citroen en dit laat je even een paar minuutjes staan. De melk zal een beetje gaan splitsen door de citroen. Dat is geen probleem (en juist wat je wilt) Je krijgt nu eigenlijk een soort karnemelk.
  • Meng je melk vervolgens met de gesmolten boter, ei en de geprakte banaan.
  • Voeg alles toe aan je bloemmengsel en mix het even goed door. Meng niet te lang. Dit is niet nodig.
  • Roer de rabarberstukjes erdoor.
  • Neem een muffinvorm en doe hier muffinpapiertjes in.
  • Verdeel het beslag over je muffinvormpjes en bestrooi met wat amandelschaafsel.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak voor 20-25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities

In plaats van het melk-citroen mengsel kun je ook karnemelk gebruiken. Veel mensen houden niet van karnemelk, maar die typische karnemelk smaak vind je echt niet meer terug nadat de muffins eenmaal gebakken zijn.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.