Hollandse cakepops zelf maken
Leuk om te maken met de kids
Verveel je je momenteel een beetje en weet je niet meer hoe je de kinderen kunt vermaken? Dan heb ik hier een leuk klusje waarmee iedereen weer even zoet is. Cakepops maken!
Cakepops zijn jarenlang een rage geweest in Amerika. Ik at ze daar bij Holy Cacao in Austin, waar drie chocolade broeders toveren met chocola. Mijn variant is op en top Hollands: gemaakt met jodenkoeken en gegarneerd met stroopwafel. Machtige bommetjes, maar o, wat kun je hier moeilijk vanaf blijven!
Bereidingswijze Hollandse cakepops
Maal de jodenkoeken fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Maal de stroopwafel fijn in de keukenmachine en zet apart (hiermee ga je straks garneren)
Meng het kruim van de jodenkoeken met de roomkaas tot een gladde massa. Rol er balletjes van, steek in elk balletje een stokje en zet deze op een met bakpapier bekleed bord 30 minuten in de koelkast.
Smelt de chocolade. Meng de gesmolten chocolade met de olie. Pak de stokjes vast en dip de balletjes in de chocolade. Zet ze weer op het met bakpapier beklede bord. Bestrooi de nog natte chocoladetruffels direct met het stroopwafelkruim. Zet nog 30 minuten in de koelkast. Hou je cakepops over? Bewaar ze in de koelkast.
Hollandse cakepops zelf maken
Ingrediënten
Ingredienten
- 150 gr jodenkoeken
- 1 stroopwafel
- 125 gr roomkaas op kamertemperatuur
- 200 gr pure chocolade
- 1 el koolzaadolie of neutrale kokosolie
- Benodigheden
- Satéprikkers of cakepop stokjes
- Keukenmachine
- Bakpapier
Instructies
Instructies
- Maal de jodenkoeken fijn in de keukenmachine en doe in een kom. Maal de stroopwafel fijn in de keukenmachine en zet apart (hiermee ga je straks garneren).
- Meng het kruim van de jodenkoeken met de roomkaas tot een gladde massa. Rol er balletjes van, steek in elk balletje een stokje en zet deze op een met bakpapier bekleed bord 30 minuten in de koelkast.
- Smelt de chocolade. Meng de gesmolten chocolade met de olie. Pak de stokjes vast en dip de balletjes in de chocolade. Zet ze weer op het met bakpapier beklede bord. Bestrooi de nog natte chocoladetruffels direct met het stroopwafelkruim. Zet nog 30 minuten in de koelkast. Hou je cakepops over? Bewaar ze in de koelkast.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.