Frambozencake recept

1 uur 15 minuten

De allerlekkerste frambozencake

Ik ben dol op cakes die in 1 kom te maken zijn. Weinig afwas en maximaal resultaat. Dit cake recept met frambozen is makkelijk dus succes is gegarandeerd. 

 

je kunt deze frambozencake maken in een rechthoekig blik van 20 x 30 of in een cakeblik zoals hier op de foto. In een rechthoekig blik kun je vierkantjes snijden om te serveren en bij een gewone cakevorm zul je eerder plakken maken. Voor de smaak maakt het natuurlijk niet uit maar wel voor de baktijd.

Doordat een rechthoekig blik groter en daarmee platter is zal de cake iets sneller klaar zijn. Check het dus vooral door een houten prikker in te cake te steken. Komt het er schoon uit dan is de cake klaar.

Diepvries of vers

Hoewel je voor de frambozencake zowel verse als diepvries frambozen kunt gebruiken geef ik zelf de voorkeur aan verse frambozen. Die zijn wat minder vochtig en ook dat heeft weer effect op het eindresultaat. Zijn de frambozen niet in het seizoen dan kan diepvries uiteraard wel maar let op dat de cake niet te nat wordt.

Door de frambozen krijgt de cake niet alleen een fruitige smaak, maar het ziet er ook nog eens lekker kleurrijk uit. 

Probeer ook zeker eens mijn overheerlijk bananencake recept!

frambozencake

frambozencake

Frambozencake recept

4.33 van 124 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 300 g diepvries frambozen
  • 225 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g magere yoghurt
  • 1 tl anijszaad gemalen
  • Zeezout

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een bakblik van ongeveer 20 bij 30 in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in.
  • Klop de boter luchtig met de suiker, tot het helemaal wit is. Klop dan een voor een de eieren en het vanille extract erdoor.
  • Spatel zelfrijzend bakmeel, anijszaad, yoghurt en een snufje zeezout erdoor.
  • Spatel als laatste voorzichtig de frambozen door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.