Feestelijke paascupcakes
40 minuten
Wat is er nou feestelijker dan een mooie cupcake presenteren? En pasen is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Dus maakte ik deze overheerlijke citroen maanzaad paascupcakes die perfect zijn voor de paasbrunch.
Er zijn vele recepten voor het maken van botercrème, maar wat je niet wilt is dat je een hap boter in je mond stopt. Deze crème is lekker en luchtig en makkelijk om te maken.
Feestelijke paascupcakes met maanzaad en citroen
Benodigdheden
- Keukenmachine of mixer
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr amandelmeel
- 3 el maanzaad
- 175 gr suiker
- rasp van 2 citroenen
- 3 eieren
- 100 gr Griekse yoghurt naturel
- 175 gr boter gesmolten, en een beetje afgekoeld
Voor de botercrème
- 120 gr boter op kamertemperatuur
- 220 gr roomkaas
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- 200 gr poedersuiker
Instructies
Voor de cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Meng de bloem, suiker, amandelmeel, citroenrasp en het maanzaad samen in een kom.
- In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt bij elkaar en dit klop je even samen door. Doe vervolgens de droge ingredienten erbij en als laatste de gesmolten boter. Roer het geheel door tot een egaal beslag. Meng het niet te lang, dat is niet nodig. Verdeel het over de cupcake vormpjes.
- Zet de cupcakes in de oven voor 20-25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vijf minuten in het bakblik afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat verder afkoelen op een cakerek.
Voor de botercrème:
- Doe de boter en de roomkaas samen in de kom van de mixer en klop tot het een glad en klontjesvrij geheel is. Voeg de vanille en een snufje zout toe en klop door. Zet de mixer op de lage stand en klop langzaam de poedersuiker erdoor.
- Doe het geheel over in een spuitzak met een spuitmondje (1M is de beste maat hiervoor) en spuit een mooie toef op de paascupcakes. Bewaar in de koelkast tot gebruik en besprinkel eventueel met wat chocola of gele suiker.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!