Citroentulband voor Pasen
55 minuten
Citroentulband voor Pasen of het voorjaar
Pasen en bakken zijn voor mij wel echt twee dingen die heel goed samengaan. Dat heb je natuurlijk al gemerkt door de paas cheesecake en de paaskoekjes om maar wat te noemen, maar het is nog geen Pasen en het leek me leuk om toch nog een recept erbij te doen. En dat is deze citroentulband geworden!
Vol met citroen
Ik hou van de smaak van citroen en die is heel goed aanwezig in deze citroentulband. Je kunt hem maken voor pasen maar laten we eerlijk zijn: dit soort baksels kun je eigenlijk het hele jaar eten. Ik zeker!
Voor het bakken van deze specifieke tulband gebruikte ik een vorm van Nordic Ware. Dit zijn zware maar hele fijne tulbandvormen waar ik al een flinke collectie van heb aangelegd.
Een paar aandachtspuntjes als je de citroentulband gaat bakken. Ten eerste is het belangrijk om de vorm goed in te vetten en vervolgens te bestuiven met bloem. Klop dit heel goed uit anders ga je de bloemrestanten zien op je tulband.
Laten rusten
Maak niet de fout om de citroentulband meteen na het bakken op een rek te willen storten. Je moet de cake minimaal 10 minuten laten rusten. De cake zal dan iets van de wand terugtrekken en makkelijker te storten zijn.
Citroentulband voor Pasen
Benodigdheden
- Tulbandvorm van ongeveer 2,3 liter
Ingrediënten
Ingrediënten
- 220 gr boter gesmolten
- 2 eieren
- 330 gr fijne suiker
- 120 ml karnemelk
- 60 ml citroensap
- 2 el citroenrasp
- 300 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
Citroen icing
- 320 gr poedersuiker
- 1 el citroensap
- 2 el water
Instructies
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe de boter, suiker, eieren, karnemelk, bloem, bakpoeder, citroensap en rasp in een kom en klop dit door om goed te combineren.
- Vet de tulband vorm goed in. Ik doe dit met boter of met bakspray en bestrooi de vorm vervolgens met wat bloem. Dit klop ik goed uit boven de gootsteen en dan pas gaat het beslag erin.
- Zet de vorm in de oven voor 40-45 minuten of tot deze goudbruin en gaar is.
- Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Stort uit op een rek en laat afkoelen voor je de icing erover doet.
- Maak de icing door de poedersuiker te mengen met het citroensap en het water. Verdeel dit over de tulbandvorm en laat opdrogen.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.