Citroentulband voor Pasen

55 minuten

Citroentulband voor Pasen of het voorjaar

Pasen en bakken zijn voor mij wel echt twee dingen die heel goed samengaan. Dat heb je natuurlijk al gemerkt door de paas cheesecake en de paaskoekjes om maar wat te noemen, maar het is nog geen Pasen en het leek me leuk om toch nog een recept erbij te doen. En dat is deze citroentulband geworden!

Vol met citroen

Ik hou van de smaak van citroen en die is heel goed aanwezig in deze citroentulband. Je kunt hem maken voor pasen maar laten we eerlijk zijn: dit soort baksels kun je eigenlijk het hele jaar eten. Ik zeker!

Voor het bakken van deze specifieke tulband gebruikte ik een vorm van Nordic Ware. Dit zijn zware maar hele fijne tulbandvormen waar ik al een flinke collectie van heb aangelegd.

Een paar aandachtspuntjes als je de citroentulband gaat bakken. Ten eerste is het belangrijk om de vorm goed in te vetten en vervolgens te bestuiven met bloem. Klop dit heel goed uit anders ga je de bloemrestanten zien op je tulband.

Laten rusten

Maak niet de fout om de citroentulband meteen na het bakken op een rek te willen storten. Je moet de cake minimaal 10 minuten laten rusten. De cake zal dan iets van de wand terugtrekken en makkelijker te storten zijn.

 

Citroen tulband

Citroentulband voor Pasen

4.29 van 102 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • Tulbandvorm van ongeveer 2,3 liter

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 220 gr boter gesmolten
  • 2 eieren
  • 330 gr fijne suiker
  • 120 ml karnemelk
  • 60 ml citroensap
  • 2 el citroenrasp
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder

Citroen icing

  • 320 gr poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • 2 el water

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de boter, suiker, eieren, karnemelk, bloem, bakpoeder, citroensap en rasp in een kom en klop dit door om goed te combineren.
  • Vet de tulband vorm goed in. Ik doe dit met boter of met bakspray en bestrooi de vorm vervolgens met wat bloem. Dit klop ik goed uit boven de gootsteen en dan pas gaat het beslag erin.
  • Zet de vorm in de oven voor 40-45 minuten of tot deze goudbruin en gaar is.
  • Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Stort uit op een rek en laat afkoelen voor je de icing erover doet.
  • Maak de icing door de poedersuiker te mengen met het citroensap en het water. Verdeel dit over de tulbandvorm en laat opdrogen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.