Cake met peren recept
1 uur 10 minuten
Zondag Bakdag! Dit keer een cake met peren uit mijn tuin die uit de boom zijn gevallen na de storm. En omdat ik de zomer nog niet wil loslaten: met heerlijk pecan karamel vanille–ijs erbij. Fantastische combo.
Cake met peren recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g boter zacht of gesmolten
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 2 peren in stukjes
- 1/2 peer voor de bovenkant
- 1 el citroensap
Instructies
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier en zet apart.
- Klop de boter en suiker samen en voeg de eieren toe. Voeg de droge bestanddelen toe en klop het tot een geheel. Voeg op het laatst de citroensap nog toe. De stukjes peer schep je erdoor met een lepel. Snij van een peer twee plakken uit het midden en verwijder de pitjes
- Doe je beslag over in de cakevorm en druk de twee peer stukken in de bovenkant. Zet in de oven voor ongeveer 50-60 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.
- Serveer de cake met 1 of 2 bolletjes pecan karamel vanille ijs.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!