Appelcake met yoghurt

1 uur

Mijn favoriete appelcake

Er zijn een aantal dingen die in mijn beleving supergoed samen gaan en een van die dingen is bakken in combinatie met appel. Zo is daar bijvoorbeeld mijn favoriete appeltaart die ik voor je maakte in een brievenbus variant. Maar die natuurlijk ook gewoon in een springvorm past.

Deze appelcake is supermakkelijk om te maken en door de yoghurt die erin gaat blijft de appelcake extra smeuïg.

 

 

Hoe maak je appelcake

Zoals ik al zei is het maken van deze cake heel eenvoudig. Ik gebruik een cakeblik van 25 cm voor het bakken van dit makkelijke recept. Veel mensen vragen waarom ik eigenlijk een blik invet en er dan vervolgens bakpapier in doe. De reden daarvoor is heel eenvoudig: het bakpapier blijft zo namelijk beter op zijn plek zitten.

Voor de appel gebruik ik het liefst een friszure appel. Even afhankelijk van het seizoen kan dat variëren maar de soort appel is minder belangrijk. Dus gebruik vooral de appels die jij het lekkerste vindt.

Bestrooi met poedersuiker

Om te voorkomen dat de appelstukjes allemaal onderin de cake eindigen bestrooi ik ze met een klein beetje poedersuiker. Op die manier blijven ze beter “plakken” in het beslag en heb je straks in alle cakeplakjes ook daadwerkelijk wat appel zitten.

Kaneelsuiker bij de appelcake

De finishing touch voor deze appelcake is het bestrooien met wat kaneelsuiker. Dit hoeft natuurlijk niet maar ik vind het persoonlijk heerlijk en voegt echt wat toe aan de smaak!

Appelcake met yoghurt

Appelcake met yoghurt

Appelcake met yoghurt – makkelijk recept

4.31 van 353 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Koek & Gebak
Keuken Zoete gerechten
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigdheden
  • Cakeblik 25 cm

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 300 g appel in stukjes
  • 1 el poedersuiker
  • 225 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g volle yoghurt
  • 1 tl kaneel
  • Zeezout
  • Kaneelsuiker:
  • 2 tl kaneel
  • 4 el kristalsuiker

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in.
  • Klop de boter luchtig met de suiker, tot het helemaal wit is. Klop dan een voor een de eieren en het vanille extract erdoor.
  • Meng de appelblokjes met 1 el poedersuiker en schud dit even om.
  • Spatel zelfrijzend bakmeel, kaneel, yoghurt en een snufje zeezout erdoor.
  • Spatel als laatste de appelstukjes door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.
  • Laat iets afkoelen, haal uit de vorm. Meng de suiker met de kaneel, doe in een platte schaal en druk de cake in de kaneelsuiker.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.