Zelf sodabrood maken

1 uur

Zelf sodabrood maken

Heb jij wel eens zelf brood gemaakt of waag je je liever niet aan dat gedoe met gist? Dan heb ik hier een recept voor je waar je meteen mee aan de slag kunt. Zelf sodabrood maken is heel eenvoudig, snel en je hebt er geen gist bij nodig.

Rijsmiddel is baking soda

Het rijsmiddel in dit sodabrood is geen gist zoals ik al zei, maar baking soda oftewel bakzout. Het verschil tussen bakpoeder en baking soda leg ik je al uit in het eerdere artikel. Dus check dat even als je het nog niet gezien hebt. Ook een traditioneel onderdeel van sodabrood is karnemelk. Ik heb al meerdere keren gehoord dat veel mensen geen fan zijn van karnemelk. Maar geloof me nou; daar proef je echt niks van terug!

Zelf sodabrood maken is dus echt heel eenvoudig met dit snelle recept!

Sodabrood

Sodabrood

Zelf sodabrood maken

4.33 van 89 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Brood, Brunch, Lunch
Porties 10 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 375 gr volkorenmeel
  • 125 gr bloem
  • 2 tl bakingsoda
  • 1 tl zout
  • 500 ml karnemelk
  • 1 ei

Instructies
 

Instructies

  • Meng alle ingredienten voor het sodabrood samen en kneed het even goed door.
  • Bekleed een ronde springvorm van 24 centimer met een stuk bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 230˚C. Bak het voor 15 minuten op de hoge stand en draai de oven dan terug naar 200˚C.
  • Bak nu nog eens voor 30 minuten.
  • Het brood is gaar als het hol klinkt als je er aan de onderkant op klopt.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.