Brunch recepten

Dit recept valt onder

Zelf sodabrood maken

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 45 minuten
  • Aantal personen 10

Ingredienten

375 gr volkorenmeel

125 gr bloem

2 tl bakingsoda

1 tl zout

500 ml karnemelk

1 ei

Sharing is caring!

Zelf sodabrood maken

Heb jij wel eens zelf brood gemaakt of waag je je liever niet aan dat gedoe met gist? Dan heb ik hier een recept voor je waar je meteen mee aan de slag kunt. Het is heel eenvoudig om te maken, snel en je hebt er geen gist bij nodig.

Handig want dat is niet te vinden op het moment. Toegegeven dat bloem ook een uitdaging is maar je gebruikt hier een combinatie van bloem en volkorenmeel, dus wellicht dat je er nog wat van hebt liggen.

Rijsmiddel is baking soda

Het rijsmiddel in dit sodabrood is geen gist zoals ik al zei, maar baking soda oftewel bakzout. Het verschil tussen bakpoeder en baking soda leg ik je al uit in het eerdere artikel. Dus check dat even als je het nog niet gezien hebt. Ook een traditioneel onderdeel van sodabrood is karnemelk. Ik heb al meerdere keren gehoord dat veel mensen geen fan zijn van karnemelk. Maar geloof me nou; daar proef je echt niks van terug!

Zelf sodabrood maken is dus echt heel eenvoudig met dit snelle recept!

Sodabrood

Sodabrood

Aantal personen: 10
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 375 gr volkorenmeel
  • 125 gr bloem
  • 2 tl bakingsoda
  • 1 tl zout
  • 500 ml karnemelk
  • 1 ei

Instructies

  1. Meng alle ingredienten voor het sodabrood samen en kneed het even goed door.
  2. Bekleed een ronde springvorm van 24 centimer met een stuk bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 230˚C. Bak het voor 15 minuten op de hoge stand en draai de oven dan terug naar 200˚C.
  4. Bak nu nog eens voor 30 minuten.
  5. Het brood is gaar als het hol klinkt als je er aan de onderkant op klopt.

Nog meer lekkers