Paashaaseitjes – leuk om te maken met de kinderen tijdens Pasen

Paaszondag is de ideale dag om lekker te knutselen. Deze Paashaaseitjes zijn leuk om te maken met de kinderen. Weer eens iets anders dan eieren schilderen! Hoe je doet lees je hieronder.

paashaaseitjes

Paashaaseitjes – leuk om te maken met de kinderen

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Brunch, Ontbijt
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • Paar takjes bieslook
  • 1 wortel
  • Paar krentjes

Instructies
 

Instructies

  • Begin met het koken van de eieren. Ze moeten hardgekookt zijn dus hou een minuut of acht aan voor het koken.
  • Spoel ze af onder koud water en laat een beetje afkoelen.
  • Voor de oren snij je een ei in de lengte doormidden en dat weer door de helft. Je hebt dan dus vier kwarten voor 2 paar oren.
  • Voor de buik en het hoofd snij je het ei op de korte kant doormidden. Een wat dikker stuk voor de buik en een wat kleiner stuk voor het hoofd.
  • De afsnijdsels gebruik je voor het snijden van de voetjes.
  • Snij de krenten iets kleiner als ze te groot zijn en maak daar de oogjes van.
  • Van de wortel snij je een paar kleine stukjes voor de neusjes en de bieslook zijn de snorharen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.