Toetje voor Pasen: trifle met banaan en karamel

10 minuten

Makkelijk paastoetje wat ook leuk is om met de kinderen te maken

Ik hou van recepten die me amper tijd in de keuken kosten. Recepten die er feestelijk uitzien en ook nog eens heel lekker zijn. Want de smaak is tenslotte waar het allemaal om draait.

In dit geval maakte ik dit recept voor de paasdagen want ja mensen, die staan alweer bijna voor de deur. Maar wees creatief en je kunt dit gebruiken voor valentijnsdag (vervang de konijntjes door chocolade hartjes) voor moederdag (die hartjes doen het nog steeds goed), voor kerst (iets met chocolade kerststerren) en je ziet dat je het hele jaar van dit dessert gebruik kunt maken.

Hoe maak je dit makkelijke paastoetje?

Dit is zo makkelijk dat het amper een dessert mag heten maar he, dat hoeft niemand te weten toch?

Je neemt vier leuke glazen en begint met een laagje karamelsaus. Een eetlepel is voldoende maar meer is altijd lekker. Verkruimel de cantuccini koekjes (of een ander lekker koekje) onder in de glazen. Vervolgens doe je hier wat plakjes banaan in en hierover komt de vanillevla.

Je eindigt door nog wat plakjes banaan of ander fruit erop te leggen en je maakt het af met een gezellig chocolade konijntje. Klaar!

Makkelijk paastoetje

Makkelijke paastrifle met banaan en karamel

aantal personen: 4 PERSONEN bereidingstijd: 10 MINUTEN totale tijd: 10 MINUTEN
4.27 van 45 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Brunch
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 cantuccini koekjes
  • 2 bananen
  • 1/2 pak vanillevla
  • Vers fruit naar keuze
  • 4 eetlepels karamelsaus
  • 4 chocolade konijntjes

Instructies
 

Instructies

  • Je neemt vier leuke glazen en begint met een laagje karamelsaus. Een eetlepel is voldoende maar meer is altijd lekker. Verkruimel de cantuccini koekjes (of een ander lekker koekje) onder in de glazen. Vervolgens doe je hier wat plakjes banaan in en hierover komt de vanillevla.
  • Je eindigt door nog wat plakjes banaan of ander fruit erop te leggen en je maakt het af met een gezellig chocolade konijntje. Klaar!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.