Glutenvrije quiche met gerookte zalm

35 minuten

De standaard manier om een quiche te maken is meestal met bladerdeeg en hoewel dat natuurlijk ook heerlijk is heb je dat niet per definitie nodig om een lekkere quiche te maken. Ik maakte dus voor jullie dit keer een glutenvrije quiche. Heel makkelijk om te maken en je kunt variëren met de groente die je erin doet.

Ik gebruikte hier broccoli en bieslook, omdat ik dat nog in de koelkast had liggen en ik geloof in het opmaken van restjes. Maar groentes zoals courgette, champignons, wortelrestjes enzovoort passen hier ook heel goed in.

Bereidingswijze van deze glutenvrije quiche

Het maken van de glutenvrije quiche is echt kinderlijk eenvoudig. Ik vind het zelf het lekkerste om te eten als het lauwwarm is. Hou daar rekening mee als je het wilt serveren tijdens de paasbrunch. Je kunt het vers maken en dan op de tafel af laten koelen of je kunt hem van tevoren klaar maken, dan even kort opwarmen in de oven en serveren op de brunchtafel.

Meer lezen over glutenvrij eten? Check dan mijn 5 favoriete glutenvrije recepten

Glutenvrije quiche

Glutenvrije quiche

Glutenvrije quiche met gerookte zalm

4.10 van 40 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Brunch
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 200 gr broccoli in roosjes gebroken
  • 150 gr ham in blokjes
  • 1 tl oregano
  • 1 el verse bieslook gesnipperd
  • Peper en zout
  • 100 gr gerookte zalm

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm

Instructies
 

  • Instructies
  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een springvorm van 20 cm doorsnede en bekleed bodem en zijkanten met bakpapier.
  • Blancheer de broccoli even een minuutje of vijf in kokend water met zout. Giet af en laat even goed uitdampen. Je wilt niet teveel vocht in je quiche hebben.
  • Kluts de eieren even met de oregano, zout, peper en de gesnipperde bieslook. Doe de broccoli en de ham in de springvorm en giet hier de eieren overheen.
  • Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot de quiche stevig genoeg is.
  • Haal uit de oven en serveer met de gerookte zalm eroverheen gedrapeerd. Let dus op dat je de gerookte zalm niet meebakt!

Notities

Maak je de quiche van tevoren klaar voor de dag erna, bewaar deze dan in de koeling en warm het - verpakt in aluminiumfolie - voor een minuutje of tien even op in de oven. Doe daarna de gerookte zalm erop. De quiche hoeft niet bloedheet te zijn. Lauwwarm is het lekkerste

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.