Broodje haring 2.0

Categorieën: Lunch, sandwiches, VisLabel: ,

Broodje haring maar dan net even anders

Een broodje haring happen… het is bijna onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed zou ik zeggen, want is er nou lekkerder dan dat? Ik vond echter dat dat broodje wel een beetje een upgrade kon gebruiken dus creëerde ik een broodje haring 2.0

Met gepickelde rode ui

Hoewel ik dol ben op rauwe ui vind ik het soms wel een beetje overheersend en zeker als je daarna nog andere mensen ziet is het eh.. nogal aanwezig. Daarom – en eigenlijk vooral omdat het heel lekker is – leg ik de rode ui ringetjes eerst een minuutje of 10 in de rode wijnazijn. Daardoor verliest de ui zijn scherpheid en wordt heerlijk zacht en ietsje zoeter. In combinatie met de gepickelde biet is dit een topbroodje voor elke dag!

Of probeer gewoon eens een poke bowl met haring!

Broodje haring 2.0

Broodje haring 2.0

4.7 van 6 votes
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 20 min
Gang Lunch
Keuken Vis
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 pistolets
  • 2 haringfilets
  • 50 gr veldsla
  • 1 rood uitje
  • 1/2 rauwe biet heel dun gesneden
  • 3 el rode wijnazijn

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 el pittige mosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Begin met het pickelen van de ui en biet. Snij de ui in halve ringen en doe die in een bakje met 1 of 2 eetlepels van de rode wijnazijn. Laat dit een minuut of tien staan. Hetzelfde doe je - in een apart bakje - met de dun gesneden rode biet.
  • Snij de pistolets aan de bovenkant open en druk ze iets uit elkaar.
  • Maak eerst de dressing door de mayonaise te mengen met de mosterd en azijn en breng dit op smaak met peper en zout. Smeer de broodjes in met de dressing.
  • Beleg nu met de veldsla, steek hier de plakjes rode biet aan de zijkant in en leg de haringfilets erop.
  • Beleg de haring met de gepickelde rode ui en verdeel de rest van de dressing erover.
  • Eet smakelijk!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.